Ponsatí: “A Llarena li agrada jugar una loteria que no pot guanyar mai”

L'eurodiputada avisa que no tot és cosa del jutge espanyol: "La persecució és organitzada i sistematitzada"

L’eurodiputada de Junts per Catalunya, Clara Ponsatí, ha celebrat aquest dimarts la decisió de la justícia italiana de deixar en llibertat el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont. En declaracions als Matins de TV3, ha assenyalat que al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena “li agrada jugar una loteria que no pot guanyar mai”, en referència als insistents intents del magistrat de caçar els polítics catalans exiliats a Europa a través de les justícies d’Alemanya, Bèlgica, Escòcia, Itàlia i Suïssa.

Ponsatí ha dit que Llarena és “un personatge pintoresc” però ha assenyalat que seria un error pensar que “només ell té un problema”. “Ell actua com una part més de l’engranatge de persecució, encara que tingui un paper especial”, ha dit, a més d’assegurar que “la persecució és organitzada i sistematitzada“. L’exconsellera d’Educació, però, ha afirmat que Llarena “no trobarà cap jutge que li doni la raó” si és que aquest respecta la llei europea.

Preguntada per si ella i els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín esperen que hi hagi un pronunciament del Parlament Europeu sobre aquesta qüestió, Ponsatí s’ha mostrat pessimista però alhora ha reconegut que no és una cosa que esperin. “En tot cas seran els serveis jurídics qui es pronunciarà, que fins ara han tingut un paper discret o fins i tot equivocat”, manifestat. Ha negat per tant, que tinguin l’esperança que el president de la cambra, David Sassoli, faci algun pronunciament situant-se al costat dels exiliats. “No ens sembla necessari”, ha dit també Ponsatí.

Per altra banda, l’exconsellera ha reconegut que “té clar” que en un futur vol tornar a Catalunya com a ciutadana lliure. També ha admès que encara que puguin arribar a tenir la immunitat pel fet de ser eurodiputats, ella no s’atreveix a trepitjar territori espanyol perquè sap que seria detinguda per la justícia espanyola.

Comentaris

  Pol 05/10/2021 12:03 pm
  En Llarena, el lawfare de la justícia espanyola, els fiscals afinadors, els fons reservats, l'espionatge policial d'estat, el clavegueram de l'estat espanyol... segurament mai guanyen del tot i a voltes no guanyen... però, mai perden. Solament si molts de catalans ho volem, aleshores tots junts aconseguirem fer efectiva la independència. La resta voltar i voltar, sense fer camí cap enlloc.
  Gonzalo 05/10/2021 1:59 pm
  Esta señora si vuelve a Escocia el tribunal la acogerá con los brazos abiertos. Quedó muy feo irse del país sin avisarles, tal como estaba obligada.
  Horaci 05/10/2021 2:07 pm
  Quousque tandem abutere, Llarena, patientia nostra?, o la traducció catalana en termes més populars : Fins a quan estaràs Ll. tocant els collons als catalans sense més ni més ?
  Tano 05/10/2021 3:43 pm
  De desgraciats, n'està ple el món. I aquest és un d'ells.
  Doctor Strangelove 05/10/2021 3:54 pm
  Verge o Posantí, aquesta és la qüestió! Un servidor es juga tot el que té a la primera opció! Doc.
  Doctor Strangelove 05/10/2021 8:18 pm
  En Pat Garret Llanera us pillarà a tots al batxiller Billy el NIño i a tota la banda de sequaços que esteu amb ell! No pateixis iaia, que a tu també t'arribarà l'hora. Aquesta és la que es reia dels morts de Madrid quan va dir allò de "de Madrid al cielo". És un personatge nefast que va viure fins que fa poder de les subvencions d'Espanya i quan li van fotre la puntada al cul, es va fer indepre! Doc.
   I comunista? No es comunista? 05/10/2021 9:35 pm
   strange, strange… no gires rodó…
  Pedro 05/10/2021 10:31 pm
  Se tendría que callar porqué no puede poner el pie aqui. Por ahora, pierde ella.
  Luisnomeacuerdo 05/10/2021 11:45 pm
  Se nos viene arriba la monjita, la pobre soltera y entera. Con esos mimbres no puedes ser más que una fascistilla independentista para darle luz a su amargada vida, solo hay que verla
  ¿Llarena lo ha vuelto a hacer? 06/10/2021 1:45 am
  Unos juegan a la loteria y otros al poker. Para gustos, los colores.

Nou comentari