Ciutadans porta els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries

Finalment, Ciutadans ha dut els pressupostos de la Generalitat de 2020 al Consell de Garanties Estatutàries (CGE), uns comptes que s’havien de debatre aquesta setmana al Parlament, però que les mesures de confinament pel coronavirus han ajornat indefinidament. L’executiu català insisteix en la necessitat d’aprovar els pressupostos precisament per afrontar les mesures de xoc econòmiques, socials i sanitàries, però el principal partit de l’oposició denuncia que justament  “no són útils per afrontar els reptes socials i econòmics que té Catalunya a causa de la crisi derivada de la pandèmia del COVID-19”.

Cs exposa que les previsions inicials d’aquests pressupostos no es compliran, “contravenint així l’article 135 de la Constitució Espanyola, que estableix la necessitat d’assolir l’estabilitat pressupostària”. A més, recalca que l’escenari econòmic i social ha canviat per complet i els pressupostos que s’implementin per part de la Generalitat “haurien de tenir entre les seves prioritats atendre les urgències dels serveis públics sanitaris, de seguretat i de protecció civil que estan treballant per pal·liar els greus efectes de la pandèmia, així com donar resposta als problemes de la ciutadania derivats d’aquesta situació i salvar els milers de llocs de feina que estan en risc”.

La formació taronja ha ofert “la seva lleialtat i col·laboració al Govern d’Espanya per a elaborar uns pressupostos d’Emergència Nacional”, tal i com explica en un comunicat la formació. I afegeix que “estén la mà al conjunt de forces polítiques i treballarà perquè Catalunya tingui uns pressupostos d’emergència, amb mesures concretes i eficaces, que sí que cobreixin les necessitats dels catalans derivades d’aquesta crisi sanitària i econòmica”.

Nou comentari