Ciutadans exigeix la retirada de llaços grocs a les autoritats franceses

El president del grup a la Diputació de Barcelona ha remès una carta al Departament dels Pirineus Orientals perquè troba "increïble" la presència de símbols en favor dels presos polítics
La façana de l'edifici del Departament dels Pirineus Orientals a Perpinyà
La façana de l'edifici del Departament dels Pirineus Orientals a Perpinyà | Miguel Ángel Ibáñez

El president del grup de Ciutadans a la Diputació de Barcelona, Miguel Ángel Ibáñez, ha remès una carta manuscrita en francès al Departament dels Pirineus Orientals per exigir a les autoritats que retirin la pancarta en favor del respecte a les llibertats i els drets fonamentals i els llaços grocs que hi ha a la façana de l'edifici de l'esmentada administració de l'estat francès. Ibáñez, que és regidor al Gavà, ha considerat "increïble" que hi hagi llaços grocs i "una pancarta dels presos".

A la carta, el dirigent de Cs demana que es retirin perquè considera que "no hi ha presos polítics" ni a l'estat espanyol ni a Catalunya sinó "polítics a la presó" per "no haver respectar les lleis espanyoles ni tampoc les catalanes". Així mateix, el regidor considera "increïble que una democràcia com França doni cobertura als qui són a l'altre cantó de la democràcia". A la piulada on ha anunciat la seva exigència a les autoritats franceses, Ibáñez ha esmentat el ministre espanyol d'Afers Exteriors, el socialista Josep Borrell, suposadament amb l'esperança que adopti una posició oficial sobre aquest fet.

La carta de Miguel Ángel Ibáñez al Departament dels Pirineus Orientals
La carta de Miguel Ángel Ibáñez al Departament dels Pirineus Orientals | Miguel Ángel Ibáñez

 Comentaris
Ramonet de Salou
Potser un grafòleg ens podria fer una descripció del tarannà d'aquest mindundi, que es creu amb dret a fer aquesta demanda a un país que no és el seu. De pas, podria millorar, a més de la seva caligrafía, la seva redacció en francès (quiter, face, etc,.).
gent preparada!
Un senzill estudi grafològic ens diria molt més del que ja es veu. Una persona que no ha ha escrit mai gaire, vaja.
Teresa
Estan tan acostumats a creure's els amos del món i amb dret a envair altres països que no s'adonen del ridícul que fan. A França es deuen estar descollonant de riure. D'altra banda, la carta és tot un exercici d'estil i refinament. És veu d'una hora lluny que és una persona culta i ordenada.
Sónia-Lucerna(Suïssa)
Amb la firma qué fa ja está tot dit. Un tipus amb molts problemes spiquics.
Joan Jaume
Aquesta carta és una ferida a la llengua francesa: 22 errors en una carta de 13 línies, pitjor que un esborrany de primer any de primària. Millor que la redacti en català que són nombrosos les persones que ho llegeixen i uns quants que ho saben escriure al Consell General de la Catalunya Nord a Perpinyà . La meva filla me diu que segurament no sap el català. Un consell a Miguel Angel Ibañez: que no presenti cap Master a França, els riures podrien fer tremolar la Tour Eiffel !
Elisa
fen el ridícul i amics per allà a on van...es pot ser més patètic?
Lluís
Increïble la soberbia i les pretensions d'aquests neofalangistes. Al marge que cal tenir-la de ciment armat per presentar una carta tan mal redactada i amb tantes faltes.
Tontet del cul
.......donde no se ponia nunca el sol !! Aquest ( i molts més ) encara no han posat el rellotge a l'hora . Mireu que el test és ben ample , i encara us hi pixeu fora , un dia si i un altre també
Raf
Em sembla bé, que vagin ensenyan al món sencer la "democràcia feixista" que tenen al cervell. Déu n'hi do quin personal...
Jordi
La firma mostra una personalitat honesta que no amaga res, es mostra tal com es ...un embolic mental total!
Brice Lafontaine, regidor a l’Ajuntament de Perpinyà, ja a posat al seu lloc a aquest txitxarel·lo
"Però quin poder creu tenir vostè per a venir a casa meva, que és una nació i un estat estranger, queixar-se públicament de les nostres decisions polítiques ? Que comenci per millorar la situació democràtica d’Espanya i un dia potser podrà queixar-se a l’estranger." Au, dues pedres.
Fat Boy
Aquest encara no s'ha assabentat que el regim de Vichy ja fa dies que no existeix.
vendetta
pobrets akets colonos no tenen mesura del ridicol ,jajajajajaa
Un bunyol o una signatura?
Sense entrar a valorar la presentació, la correcció ortogràfica i el contingut... m'encanta la seva signatura. Diu molt sobre la classe de persona que és.
Solidaritat feixista
Potser li hauria d'haver demanat al Manuel Valls que li fes una ullada a la carta abans d'enviar-la. Segur que l'hagués ajudat molt a millorar-la. "Todo por la causa"
Ramon
Analfabet, petulant i rústic. Com un bon "conquistador", d'aquells que varen "culturitzar" les Amèriques amb les seves arts i la seva diplomàcia, que tan els distingeix encara avui en dia.
ganxó
Ara, fins hi tot ensenyen la llana al país veí, com que no saben que és la vergonya, doncs endavant. Arribarà moment que quan surti més amunt dels Pirineus no sabre que fer: Si anar com les girafes o com els estruços.
POST DATA
Si no existeixen presos polítics avui dia com explica aquest senyor que el delicte de convocatòria de referèndum no existeix i tenim persones a la presó per aquest motiu, tot i que amb un delicte emmascarat com a desobediència o rebel·lió, aquest últim no comès pel cap del Govern?
XX
Però que s'ha cregut aquest mitja merda?
XX
Te una signatura que és tota una diarrea, mental i digestiva
PBP
I és de Gavá, quina vergonya tenir gent com aquesta al Baix.
TALLAFERRU
Aquest paiu es creu allo que diu (de fora vingeran i de casa et treieren ) quin persontje senyo
Ciutadana farta
Ha ha ha ha ha , aquests ciutafatxes de c,s, son inefables, exigir a unaltre pais que facin el que ells volen , que treguin el que els hi molesta, es que es per trinxarse, que es presentin a eleccions alla i si les guanyen , de la maneta de, valls, que imposin el que vulguin , es que es de ser babaus , ridiculs i pocasoltes per deu
JordiP
Un gran corresponsal de LV a Paris va explicar que una nit va defendre una prof. del sexe del seu xulo, que la insultava. Un parell de dies més tard va rebre una carta manuscrita, amb bona caligrafia, agraint-li la seva acció. La perfecció del llenguatge i el text li va fer opinar: "coi, a França fins i tot les putes saben escriure". Igual que l'indocumentat aquest.

envia el comentari