Cs diu que ERC va pressionar Puigdemont “fins a fer-lo saltar al buit”

Carrizosa diu que "els talibans de la llengua catalana assetgen amb subvencions públiques" els comerciants que atenen en castellà

L’ara president a l’exili, Carles Puigdemont, va “saltar al buit” l’octubre del 2017. Això és el que pensa Ciutadans que, durant la seva rèplica al discurs del president Aragonès que va obrir ahir el debat de política general, ha afirmat que la CUP “mossega els turmells” al Govern, immers en un “combat per guanyar l’espai independentista”. Carrizosa ha augurat que el Govern “no superarà els dos anys de legislatura” i ha criticat les divergències dins l’executiu: “El president diu una cosa i el vicepresident una altra”.

Carrizosa ha fet referència al moment en què el president Aragonès va fer retirar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat després de la compareixença de Pedro Sánchez posterior a la taula de diàleg. “Li és igual el que sentin molts catalans. Reflectiu el menyspreu dels símbols que segons vostès no ens representen”, ha criticat assegurant que “no sou ningú per treure-la”.

El líder taronja ha continuat carregant contra el Govern d’Aragonès perquè “inocula odi contra les institucions que representen Catalunya i Espanya”. Carrizosa ha lamentat que “s’atribueixin delictes feixistes a la policia nacional” i ha avançat que ha demanat a Sánchez que mantingui la prefactura de la Via Laietana.

“Talibans de la llengua catalana”

Carrizosa també ha tingut temps de parlar de Marcel Vivet. Ciutadans considera que l’activista “molió a palos” a un mosso, una expressió que ha repetit al llarg de tota la rèplica, que ha fet íntigrament en català. Precisament sobre la llengua, Carrizosa ha dit que “els talibans de la llengua catalana assetgen amb subvencions públiques” els comerciants que atenen en castellà.

“S’erradica el castellà i l’anglés, dues llengües mundials, de les escoles”, ha defensat per carregar contra el Govern per “adoctrinar nens”. Carrizosa ha insistit en la necessitat que els pares escullin la llengua en què s’educarà els seus fills i ha garantit que el seu partit “protegirà” les escoles concertades.

El diputat de Ciutadans també ha acusat el Govern d’estar “prevaricant”, en advertir que “el poder executiu no pot pensar que té el poder de marcar les lleis”.

“El 2017 va ser un fracàs de Zapatero i Rajoy”

El líder taronja també ha dirigit un missatge a Illa: “El 2017 no va ser un fracàs col·lectiu, sinó el d’unes polítiques amb poc respecte per la democràcia”. “Va ser també un fracàs de Zapatero i de Rajoy, que no van veure el que s’estava gestant”, ha afegit després de dir que vol “acabar amb el nacionalisme”, el català, és clar.

A banda, Carrizosa ha fet referència a la pèrdua de l’inversió del Prat: “Heu deixat escapar la inversió del Prat, una inversió molt important per l’economia barcelonina, catalana i espanyola”

Comentaris

  borinot 29/09/2021 11:36 am
  el voltor carrichoza està molt tocat del bolet, és un dels millors exemples del que és un hereu del franquisme. Per cert carlos quina dentadura postissa portes?
  Tano 29/09/2021 11:59 am
  Que sabran els burros de la xocolata.
  RAMON A 29/09/2021 12:04 pm
  Cuanta bilis porten els recollits
  Carrizosa té raó 29/09/2021 1:32 pm
  Està a la premsa; només cal buscar-ho. Es diu que va ser Junqueras qui va pressionar Puigdemont per fer la DUI. Sembla que arran de tot això, Junqueras ha vist una certa llum a la garjola i Puigdemont, que ja estava bastant guillat, s'ha guillat del tot.

Nou comentari