El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ciutadans d’arreu d’Europa es manifesten per donar suport a Catalunya
  • CA

És evident que la gran majoria de persones que cada any es manifesten a la concentració organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana per la Diada són catalans. No obstant, Barcelona també acull manifestants d’arreu del món que participen a la manifestació per tal de donar suport a la independència de Catalunya i al dret a l’autodeterminació dels seus ciutadans.

Aquest any, per exemple, la concentració ha comptat amb la presència de Foreign Friends, una entitat amb seu a Ludwigsburg (Alemanya) que aquest Onze de Setembre ha celebrat el seu primer aniversari. “Tot va començar amb un compte de Twitter”, apuntava una de les manifestants a El Món. “Ara ja som més de 200 membres que ens dediquem a explicar la situació política de Catalunya a Europa”, explica, i afegeix que ho fan perquè “els mitjans de comunicació europeus es dediquen a explicar la versió oficial -que és la que prové de l’Estat espanyol- d’allò que passa aquí”.

 

Encara que Foreign Friends no sigui una entitat que lluiti només a favor de la independència, el seu president, Thomas G. Schulze, va ser una de les persones que l’Onze de Setembre de 2018 van sortir a l’escenari a fer parlaments. Schulze explica a aquest diari que aquesta entitat es dedica a fer “diplomàcia de proximitat”, i la seva activitat consisteix, en bona part, a realitzar intercanvis entre estudiants, professors i periodistes catalans amb homòlegs d’Europa.

Captura de pantalla 2019 09 11 a les 18.20.45

Perfil de Twitter de Thomas G. Schulze

Un dels pilars fonamentals de l’entitat són les famílies d’acollida. Schulze afirma, tal i com Foreign Friends recull al seu lloc web, que “la ciutadania pot contribuir molt en la creació d’uns vincles de simpatia i complicitat dins la comunitat internacional”. Ara ell viu a Nova York. Ensenya a El Món una foto de la seva matrícula de cotxe als Estats Units. És la mateixa imatge que té a la portada del seu perfil de Twitter. S’hi pot llegir “Llibertat”, en català.

 

Manifestants de països més maltractats que Catalunya

IMG 4510

Manifestants de Biafra a la Diada 2019

A la manifestació també han participat un grup d’unes 25 persones provinents de Biafran, un territori de Nigèria que també compta amb moviments independentistes. “Som d’una regió rica, i ens volem independitzar perquè el govern no invertix en infraestructures; ens mata”, explicaven a aquest diari alguns dels manifestants, que també deien que assisteixen a diverses manifestacions independentistes que se celebren al món per donar-hi suport. Expliquen que l’any passat només va venir un manifestant a Barcelona però que enguany ja són més de vint.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa