Ciuró respon preguntes parlamentàries de Vox amb versos catalanistes

"Acostumem a respondre a les preguntes de Vox i Cs amb una cita que reivindica la nostra llengua", diu Ciuró

La consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, afegeix en les seves respostes a preguntes parlamentàries de Vox versos de contingut catalanista, com els del cantautor Ovidi Montllor: ‘Hi ha gent a qui no li agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no li agradi que es parle, s’escriga o es pense’.

“Acostumem a respondre a les preguntes de Vox i Cs amb una cita que reivindica la nostra llengua, el català, perquè creiem que les llengües mai han de ser motiu de confrontació i convé posar tots els elements necessaris per a preservar la seva pervivència“, ha explicat Ciuró en declaracions a Europa Press.

La consellera ha lamentat que l’ús social del català es redueixi i ha explicat que fa aquestes respostes amb “voluntat de fer pedagogia als qui usen la llengua com a element divisori”.

En les seves respostes publicades en el Butlletí Oficial del Parlament (Bopc), Ciuró també ha els afegit versos del dramaturg Àngel Guimerà: ‘La llengua i la història són els botins més preuats a l’hora de sotmetre un poble’.

Unes altres les acaba citant a la lingüista Carme Junyent: ‘El català està en perill d’extinció. Si nosaltres no fem que la llengua es parli, no ho farà ningú’.

La consellera també inclou a l’escriptor Manuel de Pedrolo: ‘L’idioma és la columna vertebral d’una cultura, l’únic element que assegura la seva preservació’.

Comentaris

  X2 15/08/2021 12:36 pm
  Molt bé
  Doctor Strangelove 15/08/2021 12:36 pm
  Només els que no tenen capacitat de contribuir intel·lectualment usen cites d'altres, i el problema és que no se n'adonen! En fi, com va dir aquell mosso al pobre forestal: La República no existeix, idiota! Estem envoltats de genteta, simple i ximple, i així continuem enfonsant el nostre poble! Doc.
   fat boy 15/08/2021 7:05 pm
   "Només els que no tenen capacitat de contribuir intel·lectualment usen cites d'altres, i el problema és que no se n'adonen". Lao Tse.
   uno que vive en Tabarnia 15/08/2021 10:09 pm
   com tu que no aportes res, solsament la teva estupidessa
   GAVANENC 15/08/2021 10:22 pm
   Els unics que enfonsen el nostre poble son gentussa com tu....
  P. Sun 15/08/2021 12:46 pm
  Que fa el la seva conselleria per que el català sigui d'us freqüent als Jutjats ?
   uno que vive en tabarnia 15/08/2021 10:07 pm
   som nosaltres que no parlem el catala a jutjats, dons els jutges si no l,entenen que solicitin un traductor
  Luisnomeacuerdo 16/08/2021 12:38 am
  Pero que tonterias decís los fascistas independentistas, si así fuera otras colonias del reino o de España que hablan castellano español siguen te ie do sus costumbres, así que a vosotros os seguiríamos permitiendo comer calzones y beber agua de fuego indepe. Tontos que hay más tontos en esa región que ventanas.

Nou comentari