Ciuró aposta per la “confrontació intel·ligent” plantejada per Puigdemont

La consellera de Justícia ha defensat que els indults tan sols el primer pas per a avançar cap a la independència i l'amnistia

La consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, ha afirmat que l’independentisme ha d’apostar per la via de “confrontació intel·ligent que diu” l’expresident del Govern i líder de Junts, Carles Puigdemont, i que ja ha tingut com a fruit els indults per als impulsors de l’1-O, segons ella.

“Els indults han estat conseqüència de l’estratègia de l’exili”, ha defensat en una entrevista en el diari ‘El Nacional’ recollida per Europa Press aquest dissabte, en la qual ha afegit que aquesta mesura és tan sols el primer pas per a avançar cap a la independència i l’amnistia.

En aquest sentit, ha remarcat que encara queda per solucionar la situació dels “represaliats” i de les fiances imposades pel Tribunal de Comptes per valor de 5,4 milions d’euros a 34 ex-alts càrrecs del Govern per l’acció exterior, i ha reivindicat que la solució a aquestes qüestions seria l’amnistia.

Preguntada pels seus objectius al capdavant de Justícia per a aquesta legislatura, ha detallat que pretén potenciar el dret civil català: “Tenim una eina pròpia, un dret propi, modern, actualitzat, que s’invoca poc, també pels professionals; volem que s’invoqui més”.

En aquest sentit, ha explicat que vol “despertar vocacions entre jutges, lletrats i fiscals de l’administració de justícia a Catalunya”, així com potenciar el català en l’àmbit de la justícia.

Comentaris

  Gonzalo 24/07/2021 12:42 pm
  Los indultos han sido consecuencia de que habían sediciosos en la cárcel. Pero en fin....poco se le puede pedir a esta tropa.....se creen todo lo que les dicen.....como se nota que se acerca el 11 de septiembre y tienen que volver a vender camisetas ...
  Luisnomeacuerdo 24/07/2021 12:54 pm
  Inteligencia y lazinazis no casan. Ya si eso seguid tensando la situación, que en las próximas elecciones que del susto que os vais a llevar se os van a caer las bragas a todos estos fascistas independentistas de salón.
  Peter smich 24/07/2021 2:13 pm
  Un 10. Sr. Misnistre de justícia.
  Estatotpagat 24/07/2021 2:14 pm
  Los catalanes tenemos que "desobedecer" a estos pijoindepes.....que hablen. Pero ni caso
  Capità 24/07/2021 4:52 pm
  No es pot ser mer cinic i mentider. Tothom sap que qui ha conseguit els indults a estat Erc negociant. Ara a sobre es volen penjar les medalles, quina barra tu.
  LLARENA dPENA 24/07/2021 6:13 pm
  D'acord, peró, si aquest plantejament d'en Puiigdemont és tan inteligent i necessàri com l'ampliació de la base indepe d'ESGERRO AUTONOMISTA de CAT, antiga ERC, aneu molt, peró que molt MALAMENT. Molts estem farts d'ESGERRO i ens falta pocs, com jo mateix, de JxCAT.
  Ex-independentista. 25/07/2021 5:22 am
  L'única confrontació inteligent és eggegar-vos a tots a dida. que és el que jo he fet.

Nou comentari