El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU acusa el tripartit de blindar els alts càrrecs amb majors indemnitzacions
  • CA

Davant una crisi econòmica l’atur puja i sembla ser que la Generalitat es prepara per si cal reduir els llocs de treball. La diputada de CiU al parlament, Pilar Pifarré, ha denunciat avui la “greu irresponsabilitat” del govern de la Generalitat en modificar un decret per blindar els alts càrrecs de l’administració catalana amb majors indemnitzacions. Una acció que la diputada nacionalista ha qualificat “d’exercici de frivolitat”.

La diputada de CiU ha explicat mitjançant un comunicat que en l’últim Diari Oficial de la Generalitat es va publicar un decret que modifica un altre anterior i que permet indemnitzar “per raons d’interès públic” el personal directiu d’empreses públiques i consorcis que sigui acomiadat, “amb imports més elevats que els establerts amb caràcter general per a aquest tipus especial de contracte”.

Així, els alts càrrecs de l’administració catalana en lloc de ser indemnitzats amb set dies per any treballat amb un límit de sis mesos, es preveu que la indemnització determinada que es pacti sigui per dotze mesos. I, a més, estableix que el preavís d’extinció de contracte s’hagi de fer amb sis mesos en lloc de tres, segons que ha explicat Pifarré.

Davant aquestes modificacions més favorables en cas de comiat, la diputada nacionalista es pregunta: “Què deu estar passant dins del govern perquè els alts càrrecs es comencin a blindar?”. Ara bé, segons Pifarré, aquest nou decret del govern “pot comportar més despesa, perquè si s’incompleix el deure de preavís s’haurà de pagar tot el període incomplert, que serà molt més llarg”. Una qüestió que cal tenir en compte que, segona l’opositora, aquest decret si s’aprovés afectaria “més de 300 persones amb sous d’una mitjana de 90.000 euros“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa