El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CiU, a un pas de conquistar Barcelona
  • CA

Sembla que la feina de Xavier Trias a Barcelona qualla. Segons un sondeig que publica avui El Periodico, per primera vegada, CiU ha aconseguit igualar les expectatives de vot del PSC a Barcelona. La diferència és mínima, tan sols 2 dècimes, però això atorga als nacionalistes més possibilitats de conquistar el 2011 l’alcaldia de la capital catalana, en mans socialistes des de les primeres eleccions democràtiques del postfranquisme.

L’enquesta estima que, a dos anys i mig de celebrar-se els pròxims comicis municipals, CiU aconseguiria el 27,9% dels vots, davant del 27,7% del PSC, cosa que donaria a cadascun d’ells 13 o 14 regidors, que suposen un increment d’un o dos per als nacionalistes i un retrocés d’un, o quedar-se igual, per als socialistes.

ERC, que perdria vuit dècimes, conservaria els quatre regidors obtinguts, i el PPC, mantindria els set que té ara, encara que baixaria mig punt.

Les mateixes fonts indiquen que la nota que els enquestats posen a Jordi Hereu és de 5,3, una qualificació baixíssima per a un alcalde amb dos anys d’exercici. Així, en aquest cas, per dues dècimes, Trias també supera Hereu. És l’únic dels altres candidats que ho fa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa