Citat a declarar un gironí per desordres públics durant una manifestació antifeixista

Se l'acusa de llançar ous i trencar mobiliari urbà i la defensa sosté que no hi ha base per "justificar" un procés penal

El jutjat ha citat declarar un jove gironí investigat per desordres públics durant la manifestació antifeixista d’aquest passat 6-D. La protesta contra l’acte convocat per Societat Civil Catalana (SCC) en defensa de la Constitució va acabar amb una càrrega policial i tres identificats. Un d’ells, aquest noi de 20 anys que és militant del jovent independentista La Forja. Se de llançar ous contra la línia policial i trencar mobiliari urbà. Aquest matí, davant del Jutjat d’Instrucció 3 de Girona, que és qui porta el cas, el jove s’ha negat a declarar. La seva advocada, Montse Vinyets, sosté que al 6-D el noi simplement “va exercir el seu dret de reunió i manifestació” i que no hi ha base per “justificar” que se li obri un procediment penal.

Aquest 6 de desembre passat, la Plataforma Antifeixista Gironina va convocar una manifestació contra l’acte que SCC feia a la ciutat per commemorar la Constitució espanyola. La protesta, que va reunir uns 200 participants, va sortir de la plaça Catalunya a quarts d’onze del matí i va arribar fins a la de l’U d’Octubre (on a les dotze del migdia, SCC havia convocat l’acte).

Poc abans del migdia, un grup de manifestants va llançar objectes contra la línia policial i van intentar bolcar les tanques que s’havien instal·lat per separar els dos actes. Aleshores, els Mossos van fer una càrrega i, durant una hora, van anar dispersant els manifestants que s’anaven reagrupant en carrers propers. La policia també va disparar algun projectil de foam.

Nou comentari