El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CIS situa Cs prop de la desaparició i premia la suma PSOE-Podem
  • CA

Bones notícies per al PSOE en el primer baròmetre del 2022 del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), que apunta que el partit de Pedro Sánchez ha augmentat mig punt en intenció de vot. El PP hauria pujat 0,7 punts, el que suposa que els socialistes perden distància amb el partit de Pablo Casado. L’augment d’intenció de vot que reflexa el baròmetre per aquests dos partits es deu en gran part, a la baixada en picat Ciutadans, tot i que Podem també hi perdria quedant-se en 13,1%.

Ciutadans perdria, si es compleixen les previsions del CIS, 1,9 punts, el que suposa baixar fins al 4% d’intenció de vot. Per la seva banda, el partit d’ultradreta Vox es manté com a tercera força amb una dècima més d’intenció de vot que al desembre.

A banda, els partits independentistes es mantenen i fins i tot augmenten. És el cas d’Esquerra Republicana, que guanya mig punt i es situa en el 3% de la intenció de vot, mentre que els socis de Govern de JxCAT s’estanquen en l’1,4%. La CUP, per la seva banda, perd només una dècima.

PSOE, Podem i els socis sumarien un 50% dels vots

Les pròximes eleccions a l’Estat espanyol podrien estar molt disputades. El baròmetre publicat aquest dijous per l’ens dirigit per José Félix Tezanos deixa la dreta de PP, Vox i Ciutadans, juntament amb la coalició de Navarra Na+, en el 40,3% dels vots, mentre que Sánchez i Yolanda Díaz sumen un 41,6% ells sols i un 50% amb els socis d’investidura.

Els aprovats i els suspensos

Precisament Yolanda Díaz, la vicepresidenta segona del govern espanyol, és la política millor valorada pels espanyols amb una nota que, tot i així, no arriba a l’aprovat (4,82). La segueix Sánchez, amb un 4,34 i el líder de Más País, Íñigo Errejón, amb un 4,05. És curiós veient els resultats del seu partit, que la següent millor valorada sigui Inés Arrimadas, amb un 3,59. Pablo Casado i Santiago Abascal són els pitjors valorats amb un 3,37 i un 2,88 respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa