Almenys 38 detinguts i 13 ferits en la cinquena nit d’aldarulls a Catalunya

Aldarulls a Barcelona i Tarragona

El cinquè dia de manifestacions contra l’empresonament de Pablo Hasél a Catalunya ha mutat en una nova nit d’aldarulls en poques hores. En total s’han produït almenys 38 detencions, de les quals 16 persones són menors d’edat. Els Mossos d’Esquadra les atribueixen a fets relacionats amb els desordres públics, així com actes de pillatge que han tingut lloc aquest dissabte. En concret, es van arrestar 35 persones a Barcelona, 2 a Tarragona i 1 a Lleida. A la capital catalana també han denunciat un jove que hauria apuntat un helicòpter durant més de dues hores.

Per altra banda, almenys tretze persones han resultat ferides en les protestes a tot Catalunya. A Barcelona, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès vuit persones, set de les quals ja ha rebut l’alta. S’ha fet una assistència a Lleida, i tres a Tarragona. També s’ha produït un incident a Cubelles que ha deixat a una persona ferida en estat menys greu. Pel que fa a les manifestacions de Girona i Sabadell, han finalitzat sense cap incidència que hagi requerit la intervenció del SEM.

Barcelona

Segons els Mossos d’Esquadra, algunes persones, “aprofitant-se de la situació de disturbis i emparant-se en la massa de les concentracions” han fet pillatge en botigues de Barcelona. Grups de persones han trencat vidres i saquejat botigues del Passeig de Gràcia i han encès foc davant de la Borsa de Barcelona. A més, també hi ha hagut un atac amb pedres contra el Palau de la Música i actes vandàlics contra diverses entitats bancàries.

A la capital catalana, la convocatòria més massiva fins ara no ha trigat ni una hora a escalfar-se. L’afluència massiva a plaça Universitat s’ha convertit en una manifestació cap a Urquinaona, on han tingut lloc els primers enfrontaments entre manifestants i policia. Els Mossos han carregat com a resposta a llançaments d’ampolles de vidre contra la prefectura de Via Laietana. 

Tarragona

A Tarragona, s’han muntat algunes barricades, s’han cremat contenidors, i s’han llançat ous de pintura conta la subdelegació del govern espanyol i pedres contra les dotacions dels Mossos d’Esquadra que custodiaven el Palau de Justícia.

Aquests fets s’han succeït després d’una concentració i posterior manifestació convocada per l’esquerra independentista a les sis de la tarda que ha arribat a aplegar mig miler de persones. Un cop acabada aquesta acció, un grup d’uns 200 manifestants ha protagonitzat actes vandàlics en diversos carrers del centre de la ciutat. Finalment, la BRIMO ha dissolt la protesta cap a dos quarts de nou de la nit, davant els jutjats, sense més incidents.

Girona

Pel que fa a Girona, un centenar de manifestants s’han concentrat cridant consignes per la llibertat de Hasél i han tallat l’avinguda Jaume I durant uns vint minuts. A la ciutat no s’havia fet cap convocatòria oficial. L’última era la que havin fet els CDR a les quatre de la tarda als jutjats, on passaven a disposició els dos detinguts pels aldarulls d’aquest divendres. Però tot i això, diversos grups (sobretot, de joves) s’han concentrat a la plaça U d’Octubre a partir de les set del vespre.

Al cap d’una hora, els manifestants han cridat consignes contra el cordó policial que custodiava la Subdelegació i després, mentre els seguien les furgones, han anat amunt i avall de l’avinguda fins a acabar desviant-se pel carrer Nou. Després del Pont de Pedra, cap a les nou del vespre, s’han dispersat. No s’han registrat incidents i, de fet, els Mossos no han arribat a actuar en cap moment. Com a molt, alguns manifestants han arribat a bolcar dos contenidors de locals de restauració i els han situat al mig de l’avinguda.

Lleida

La manifestació a Lleida ha acabat amb un llançament massiu de pedres a la policia. Prop de 800 manifestants, segons fonts policials, s’han concentrat inicialment a la plaça Ricard Vinyes, d’on han anat baixant fins a la subdelegació del govern espanyol. Durant el trajecte han passat per la zona comercial de la ciutat, on alguns dels establiments que encara estaven oberts han abaixat les persianes al seu pas. Un cop a l’edifici de la subdelegació – custodiat per agents de la policia nacional – alguns dels participants han fet llançaments de pedres als agents.

Quan aquests han desallotjat la concentració, s’han produït corredisses i els manifestants s’han dividit en petits grups. Just després han arribat els Mossos d’Esquadra, a qui també han tirat pedres. Pel que fa a les barricades, aquest dissabte no s’han vist en aquesta localitat perquè prèviament s’havien retirat els contenidors.

Comentaris

    Trapero es parte del deep state? 21/02/2021 11:59 am
    Bueno, ahora lo entiendo todo.
    LSO 21/02/2021 8:49 am
    La venganza de Trapero, cuando quedó libre, le encargaron una misión sus carceleros y él se entregó rápido a ellos. ¿Quien se tragó que fué absuelto por méritos de su abogada? (que es muy buena abogada, si) pero ante un estado fascista, no hay abogado que pueda con ellos.
    Ramon 21/02/2021 1:09 am
    Ara és un bon moment per fer una llei electoral pròpia que prescindeixi de la puta província espanyola de merda.
    Aquests deplorables jutges: 20/02/2021 9:12 pm
    Estan incendiant espanya
      Ramon 21/02/2021 1:10 am
      No crec pas que entre els salvatges d'aquests dies de trencadissa, cremadissa i saquejadissa hi hagi cap jutge.

Nou comentari