Cinc sindicats demanen la dimissió de Bargalló

Fan una crida a no obrir els centres si no hi ha seguretat

Els sindicats USTEC·STEs, Intersindical CSC, ASPEPC·SPS, UGT i CGT han emès un comunicat conjunt demanant la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i fent una crida a les direccions i al conjunt de la comunitat educativa a no obrir els centres sense tenir garantides les condicions de seguretat. Al seu parer, és “totalment irresponsable” la tornada als centres educatius de part de l’alumnat en aquestes condicions, com també ho és, diuen, no haver negociat el pla de reobertura amb sindicats i comunitat educativa. Per tot plegat demanen que es reconsideri el pla de reobertura i que Bargalló marxi, “perquè ha demostrat que ni escolta els treballadors, ni els seus representants, ni escolta els seus propis serveis de prevenció“.

Segons els sindicats, el conseller “deriva totes les responsabilitats en les direccions, el professorat i el personal d’atenció educativa“. La “incapacitat de negociació” del Departament d’Educació, avisen, “deixa en vulnerabilitat” els treballadors, els alumnes i la salut pública en general.

El comunicat es queixa que el pla no concreta suficientment com haurà de desenvolupar-se la tornada als centres i amb quins recursos, “deixant a l’arbitri de les direccions l’última concreció atenent a l’autonomia de centres“. En aquest punt, els sindicats han alertat que les direccions estan “desbordades amb una quantitat de feina ingent”, perquè al mateix temps que es preveu la reobertura del centres en la fase 2, també s’han de posar a treballar per organitzar de la millor la manera el curs vinent.

“Com es garantirà la protecció sanitària als centres sense comptar amb mascaretes FFP2 per a infants i professionals, sense preveure la necessitat d’augment de la neteja als centres educatius, sense un condicionament dels espais mínims, sense un augment de professorat quan caldrà seguir atenent telemàticament una part de l’alumnat i al mateix temps fer atenció presencial?”, s’han preguntat els sindicats, que han recordat que des de l’inici van demanar que es garantissin nomenaments extraordinaris que ara podrien estar ajudant a fer totes aquestes tasques.

Nou comentari