El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cinc ajuntaments demanen a Torra que desobeeixi
  • CA

Cinc ajuntaments d’Osona han signat un manifest amb què demanen al president de la Generalitat que “desobeixi” l’Estat. “Considerem que el govern espanyol hi torna contra la nostra obligació d’atendre els ciutadans”, comenta l’alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer, Txevi Rovira, en conversa amb El Món. De fet, Rovira considera que el posicionament del Govern de Quim Torra ja va amb aquesta línia però que és important el suport de la primera administració dels ciutadans. Els consistoris signants són, a més de Santa Eulàlia de Riuprimer, Les Masies de Roda, Espinelves, Balenyà i Folgueroles.

 

El manifest, al que ha tingut accés El Món, considera que municipis i Generalitat ja han pres les mesures “amb la màxima rigorositat rapidesa i contundència possible en el marc d’una pandèmia global que afecta el nostre país d’una manera molt greu”. En aquest sentit, defineixen com una “compareixença tardana i descafeïnada del President del Govern del Reyno de España” la reacció de l’Estat d’Alarma de Pedro Sánchez. Així mateix, alerten que “atempta perillosament sobre la sobirania nacional”.

 

Davant d’aquesta situació, remarquen que les mesures espanyoles “són totalment insuficients”. En sengon terme, remarquen que envaeixen del país “pel que sembla un nou 155 encobert anul.lant la nostra capacitat d’actuació de primera mà sobre el nostre territori”. Per solucionar-ho, demanen a la Generalitat que “desobeeixi per responsabilitat aquestes directrius”. Per fer-ho, asseguren que  es posen a la disposició del Govern català per “seguir coordinant des del món local i el nostre Govern les actuacions més adequades per protegir el bé comú de la nostra ciutadania”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa