Cimera de Graupera, Mascarell, Mundó, Puigneró i Pujol per la unitat a Barcelona

Discretíssima trobada a Cardona amb societat civil que els reclama una "alternativa sobiranista per una capital republicana"
Graupera amb camisa blanca, Cabré mig girat, Mundó amb americana negra i camisa blanca i Puigneró amb americana blanca d'esquena observen la col·legiata
Graupera amb camisa blanca, Cabré mig girat, Mundó amb americana negra i camisa blanca i Puigneró amb americana blanca d'esquena observen la col·legiata | Quico Sallés

 

 

 

Cardona, el Bages. Quarts de vuit del vespre de divendres. Al castell que va ser l’últim bastió austracista en caure a la guerra de Successió, ja ho ni queden turistes. El minvant del sol permet que entri la fresca. És el moment idoni per celebrar-hi trobades. Sobretot, trobades discretes. La d’ahir en va ser un exemple. Polítics i societat civil s’hi van trobar per parlar de Barcelona, per bastir una “alternativa conjunta sobiranista” sense esgarrapar-se massa i per aprofitar les municipals del 2019 a fi i efecte de convertir la ciutat en una “capital republicana”. Després sopar. 

 

La iniciativa de la reunió va anar a càrrec d’un grup de ‘civils’ com ara el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené; el comunicòleg Albert Ortas o el catedràtic de Medicina, Josep Maria Llovet, entre d’altres. La convocatòria va ser reeixida. Així hi van assistir l’impulsor de Primàries per la República, Jordi Graupera; el delegat de la Generalitat a Madrid i protocandidat a Barcelona, Ferran Mascarell; el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; el secretari general de vicepresidència i mà dreta de Pere Aragonès, Albert Castellanos; l’exconseller Carles Mundó; el diputat de JxCAT i membre de Crida Nacional, Eduard Pujol, que s'hi va incorporar un pèl més tard; el regidor del PdeCAT al consistori de Barcelona, Raimon Blasi; la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta; l’advocat i escriptor, Jordi Cabré; el vicepresident de l’ANC, l’advocat Pep Cruanyes; Oriol Sagarra, o el president de la UFEC, Gerard Esteve. Empresaris, metges, comerciants, advocats i escriptors com Enric Vila configuraven la resta de la taula. 

 

La cimera va començar amb una benvinguda oficiosa de l’alcalde cardoní, Ferran Estruch, i una visita guiada a la Col·legiata de Sant Vicenç del castell. Després un llarg sopar amb debat sobre com ha d’encarar el sobiranisme les municipals a Barcelona. De fet, els organitzadors asseguren a El Món que la “trobada era per enraonar de la importància de les municipals des de l’esperit republicà i de la gestió de Barcelona”. “Cal parlar, enraonar i intentar bastir una alternativa per la capital catalana i nosaltres ho intentem”, afegeixen. Les dates, un divendres d’agost, no van permetre assitir a convidats com Alfred Bosch o Neus Munté, també convidats.

 

Els parlaments principals van anar a càrrec de Mascarell, Graupera, Pujol, Mundó, Castellanos i Puigneró que després van generar un animat debat. Fonts dels participants asseguren a aquest diari que “cadascú va parlar des de les seves posicions però, això sí, amb voluntat de ser alternativa”Graupera va exposar el seu projecte polític per bastir candidatures municipals, en especial a Barcelona.  Es va mostrar obert en pro de la unitat sempre i quan es basteixi a través de primàries. Un mecanisme que va defensar “com el millor” per construir una alternativa “creïble” per assolir l’ajuntament de Barcelona que assumeixi el Primer d’Octubre i la converteixi en una "ciutat global". 

 

Mascarell va recordar que fa temps que treballa, negre sobre blanc, per dissenyar un “projecte de ciutat”, com el seu dia va fer Pasqual Maragall. El també exconseller de Cultura va defensar la unitat estratègica sobiranista per tal que Barcelona tingui projecte i tingui el paper capital que li correspon en el projecte republicà. Puigneró i Pujol també van ser molt explícits en defensar una alternativa comuna sense donar gaire detalls de com articular-ho. Mundó i Castellanos tenien la missió de parar l’orella però ser molt curosos en el concepte d’unitat per no topar amb l’estratègia política d’ERC, de moment, distant amb aquest objectiu. 

Mascarell en un moment que mira al terra durant la benvinguda de Ferran Estruch
Mascarell en un moment que mira al terra durant la benvinguda de Ferran Estruch | Quico Sallés

 

 

Una imatge general de la trobada
Una imatge general de la trobada | Quico Sallés

 Comentaris
Albert
Aquests son els que faran la republica,jajaja,si tret de graupera tos son cobards,botiflers i traidors,tota aquesta gent fora,no n'aprenem o que,que hi pinta mundo
Cap Gros de Mataró
Sempre és ERC la qui hi veu inconvenients a la unitat per no topar "amb l'estretègia del partit". Està clar quina és el seu objectiu: el partit!! Gens de fiar aquesta gent
decebut de tot
Esquerra prefereix la Colado a l'ajuntament de Barcelona per reeditar en un futur un nou tripartit i negociar amb Madrid com en l'època del zapatitos. Aquesta és la nova ERC que com la d'abans ja ha perdut la R i la C.
Karles
Quina mena de cimera per l'unitat es aquesta? On eren els de la CUP? Es clar, aquestes van per lliure. Vec que l'unitat només es per fotre ERC quan els convergents tenen les de perdre. A casa meva la paraula unitat es tots junts, si falta algú es pot di de molts noms pero unitat segur que no.
Hector
Ja tenim JUNTS X 3%
ManCatalonia
Bé, es mouen coses. Guanyem junts Barcelona i que la gent triï: PRIMÀRIES. (En @JordiGraupera amb el cotxet de sa filla en una reunió transcendent de feina, si ho fes Colau ja hauria omplert alguna portada i tindríem 300 tuits.)
anna
Bona iniciativa. Endavant per la unitat i per les primàries! Cal innovar i fer estratègia, a veure si ho deixarem tot a Valls i cia. I als partits tradicionals que no es volen moure. Allà ells.
aLBERT
Mascarell alcalde? WTF!!!!!!!!!!!
una preguata
Farem la Republica Catalana, am quins diners ?? am quins diners ?? am quins diners ???????
Farem la Republica Catalana, am quins diners ?? am quins diners ?? am quins diners ???????
Farem la Republica Catalana, am quins diners ?? am quins diners ?? am quins diners ???????
apa vinga : foteu pena !!
Farem la Republica Catalana, am quins diners ?? am quins diners ?? am quins diners ???????
Pep - Marresa
Els que ja son una Republica o el que sigui, son els VASCOS, ells a la chitacallanddo ban fent, am els nostres diner aixo si, pero aqui encara els hi riem les gracietes, aqui fotem pena, reunions, trobades, xerades, pero de fer com els VASCOS res de res !! total que seguirem sent uns Comunitat Autonoma i santes pascues.
TSSO
Una coça al cul a les menjadores del PDCAT i ERC. Si no fem la república des de baix no la tindrem mai. A ells els hi va el sou a nosaltres el nostre futur
Jordi
En Mundo hi sobra perque és un submarí infiltrat dins ERC per evitar tot tipus d'UNITAT dins el món independentista! I a ERC aquest no és l'unic submarí dins els seus quadres directius!
Pedro
ERC no quiere la unidad de los independentistas. Solo persiguen un tercer tripartito porque es un nido de traidores y satelites del psoe y de icv. Han enviado a mundo porque saben muy bien que tienen que lapidar cualquier intento de sumar. Por esto veremos mas frases que se suma mas por separado, que hay que ensanchar las bases,... Se piensan que somos imbeciles!
Teresa
Aquests que parleu del 3% com un dogma ja canseu. Voleu la independència? Sí o no? Sembla estrany que sigueu tan monolítics. A veure si els que us heu reunit teniu més seny i no entregueu de nou Barcelona a una Colau que l'està destruint sense cap benencici o al Valls
LLARENA dPENA
Jo estic per les primàries d'en Graupera i amb tots aquells que treballin per la uniotat de les forces republicanes a BCN i a la resta del terrritori.. I contrari a les politiques i interessos de partits.
Angelblau
Endevant amb Primàries a Barcelona i que sigui la gent que decideixi.
Albert
Mundo i munte el mateix botiflerisme, pero les tietes del llac groc que s'estan carregant l'independencia nomes veuen peges a la cup
Josep
Primer mantenir o ampliar ajuntaments de la gent d'aqui! despres accions conjuntes amb el pais basc per si cal movilitzar la ciutadania i fer vaga general
Anonim
Prefereixo la unitat en les esquerres sobiranistes amb l’Albano Dante Fachin, ERC, CUP i Pirates.
Francesc
Heu llegit "Quan mataven pels carrers"?Doncs val la pena: és la històtia de Catalunya passada, present, i, molt m'ho temo, futura!

envia el comentari