Cimera entre PSOE i Podem per evitar nous xocs al 2021

Els partits han reiterat el compromís amb els quatre grans eixos del programa de govern

Representants d’alt nivell del PSOE i de Podem s’han reunit aquest dimecres per “coordinar la seva acció conjunta” durant el nou període de sessions al Congrés dels Diputats que comença la setmana que ve. La reunió s’ha produït després de setmanes d’enfrontaments entre les dues formacions del govern de coalició per qüestions com les pensions, el Salari Mínim Interprofessional, la monarquia, o la Llei d’igualtat de tracte, entre altres. Segons fonts del PSOE “junts han analitzat l’horitzó legislatiu conjunt” i han destacat el “compromís compartit de fer de 2021 l’any de la recuperació i la confiança”.Per part del PSOE han participat a la reunió la portaveu al Congrés, Adriana Lastra, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, el secretari general de la Presidència, Félix Bolaños, i el secretari general del Grup Socialista al Congrés, Rafael Simancas.

Per part de Podem hi ha estat presents la ministra d’Igualtat, Irene Montero, els portaveus de Podem, Ione Belarra i Pablo Echenique, el secretari d’Estat de Drets Socials i mà dreta de Pablo Iglesias, Nacho Álvarez, el portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, i el secretari general del PCE, Enrique Santiago.

Durant la reunió les dues formacions del govern de coalició han repassat la tasca feta durant el primer any de l’executiu de Pedro Sánchez i s’han fixat com a objectiu coordinar els seus esforços per centrar les seves “prioritats immediates” en “la resposta a l’emergència sanitària i la reducció de l’impacte social i econòmic de la pandèmia”.

Les dues formacions han analitzat el calendari legislatiu i han reiterat el compromís amb els quatre grans eixos del programa de govern: la transició ecològica, la digitalització de l’economia, la igualtat de drets reals de dones i homes, i la cohesió social i territorial.

Nou comentari