La cimera constata "les enormes diferències polítiques" entre els partits catalans

Reunió de l'Espai de Diàleg al Palau de la Generalitat que reuneix el Govern, JxCat, ERC, PSC-Units, CatECP. Els junters han posat sobre la taula anar a celebrar una cimera a Lledoners
Una imatge de la cimera
Una imatge de la cimera | J. Bedmar

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va proposar en el debat d’investidura i va insistir seu parlamentària a través d’una resolució parlamentària, una "trobada pel diàleg". Després de setmanes, el presient de la Generalitat, Quim Torra, ha fet d’anfitrió i ha organitzat per aquesta tarda l’Espai de Diàleg per “trobar consensos en els grans temes de país”.  

 

Una trobada que no ha generat, ni de bon tros, grans acords, només el compromís per a una futura reunió, to destacat de la cordialitat, l’espera de trobades bilaterals, pendents dels pressupostos i de si el Govern insisteix en la via unilateral.  Una trobada on s’han constatat, segons el seu impulsor, Iceta, “enormes diferències polítiques”.


 

 

Unes diferències que "obliguen encara més al diàleg” però que sí apunten a què qualsevol acord acabi en una votació. En qualsevol cas, els dos terços necessaris del Parlament per acordar els grans consensos que es necessiten per redreçar l'ambient polític a Catalunya.

 

 

Per la seva banda, els Comuns han proposat com a idea estrella un "pacte per la claredat" i ja han anunciat que esperen els pressupostos per veure el caire de les polítiques socials que aquesta tarda els ha apuntat Torra. ERC s'ha mostrat molt més optimista pel resultat de la reunió. JxCAT ha recordat que a la reunió s'hauria d'haver celebrat a Lledoners per tal que assistís el president del grup parlamentari, Jordi Sànchez, o bé que aixequin la presó preventiva. La crítica general dels Comuns i el PSC és que el Govern ni JxCAT ha portat cap estratègia concreta per negociar. 


 

 

PSC admet la "dificultat d'arribar a acords"

 

En acabar la cimera, Iceta -impulsor moral de la cimera- no ha amagat certa decepció amb el resultat però s'ha agafat al compromís de continuar aquest tipus de reunions. El líder del PSC ha admès la "dificultat d'arribar a acords", i com a prova, és que a la cimera ha faltat el primer partit del Parlament, Ciutadans. Iceta ha insistit que trobar espais que apleguin els dos terços del Parlament ara per ara és una quimera. "Hi ha ferides i es necessita temps", ha afegit. 

 

En aquest sentit, tot i que Iceta ha enfatitzat que avui era la primera trobada, també ha recordat que la seva aposta per una reforma estatutària acabaria en una votació. "Veig més possibilitats que els altres s'acostin més a les nostres posicions que a l'inrevés", ha sentenciat defensant un nou Estatut i desestimant l'opció del dret a l'autodeterminació. "S'han constatat les enormes diferències polítiques que existeixen entre els partits", ha conclòs. 


 

Comuns: claredat i assenyalar la repressió 

 

La portaveu dels Comuns, Jessica Albiach, ha advertit que han sortit de la trobada "sense respostes del Govern" perquè no han "aclarit” quina és la seva estratègica.  Ara bé ha insistit en demanar que l'Espai del Diàleg serveixi per bastir un Pacte de Claredat que defineixi “com ha de ser el referèndum que Catalunya es mereix”.

  

  

El full de ruta no pot ser la via unilateral, que s’ha demostrat fracassada; i tampoc la reforma de l’Estatut que planteja el PSC, que no arriba al 30% del suport a Catalunya”, ha subratllat Albiach. Els comuns també han defensat un front antirepressiu davant la “retallada de drets i llibertats”, així com que la monarquia “és caduca i no ens representa”. “Amb el president i ERC hem coincidit en que cal un referèndum acordat i amb reconeixement internacional”, ha reblat.


 

ERC, l'optimista

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha estat l'únic que s'ha mostrat optimista del resultat de la reunió. Sabrià ha defensat que aquesta taula s'ha d'arribar "per arribar a un acord" per exercir el "dret a l'autodeterminació".

El líder parlamentari d'ERC ha valorat "molt positivament" la proposta de "pacte de claredat" dels comuns, que inclou el referèndum, si bé ha destacat que té alguns "defectes" ja que l'exemple canadenc no és "extrapolable" a la situació catalana. Sabrià ha mostrat la seva "sorpresa" per l'absència de la CUP.

 

JxCAT: De Lledoners al 155

 

En el torn dels portaveus de JxCAT, Albert Batet i Gemma Geis, han posat sobre la taula el fet que no hi havia a la reunió el president del seu grup parlamentari, Jordi Sànchez. "Si hi ha de ser o la reunió es fa a Lledoners o s'aixeca la presó preventiva injusta", ha explicat Batet. 


 

El portaveu dels junters també ha lamentat que el PSC no s'hagi compromès a dir que no farà costat a una nva aplicació del 155. Malgrat tot ha considerat constructiu que s'hagi compromès al diàleg al que "l'independentisme mai no ha renunciat". "Esperem no fer retòrica del diàleg", ha afegit. 

 

 

El Govern

 

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha defensat que la reunió no tingués ordre del día específic per donar "flexibilitat". De fet, ha al·legat que l'expectativa que ha generat la trobada és la prova del cotó dels "moments excepcionals polítics que es viuen"

Artadi ha defensat un "consens de mínims necessita que hi hagi un diàleg i com a Govern volem anar més enllà en aquest consens en especial pel que fa a la regressió de drets i llibertats”. També ha retret al PSC que no defensi el dret a l'autodeterminació quan l'havia portat al seu programa. "Sembla que com que hi ha més independentistes ara no es pot defensar aquest dret", ha afegit. 


 

 

Nascuda coixa

 

De fet, la cimera ha nascut coixa, sense Ciutadans, PP i la CUP. La dreta unionista s'ha absentat perquè reclamaven que la cimera se celebrés al Parlament. Els cupaires s'han excusat al·legant que ja ha passat el temps d'aquestes reunions polítiques. 

 

 

A més de Torra hi han participat, en nom del Govern el vicepresident, Pere Aragonès; la portaveu i consellera de Presidència, Elsa Artadi; i la titular de Justícia, Ester Capella. Tot i que s’havien convocat tots els grups parlamentaris, només hi han assistit els representants de JxCat (Albert Batet i Gemma Geis), ERC (Anna Caula i Sergi Sabrià) -les formacions que donen suport al Govern-, PSC-Units -el proposant (Miquel Iceta i Ramon Espadaler)- i CatECP (Susanna Segovia i Jessica Albiach).
Comentaris
Max Planck
Sin embargo, existe un problema con la solución clásica, de acuerdo con las predicciones de electromagnetismo partícula eléctrica que sigue un movimiento acelerado, como sucedería al describir una elipse debería emitir radiación electromagnética, y por tanto perder energía cinética, la cantidad de energía radiada sería de hecho: Ese proceso acabaría con el colapso del átomo sobre el núcleo en un tiempo muy corto dadas las grandes aceleraciones existentes. A partir de los datos ..... Iceta !!
Extraordinario descubrimiento
Espero que al menos les regalaran un boli bic a cada uno, para que se volvieran contentos a casa.
Max Planck
Para describir la teoría Puigdemont de forma general es necesario un tratamiento matemático riguroso, pero aceptando una de las tres interpretaciones de la mecánica cuántica (a partir de ahora la Interpretación de Copenhague), el marco se relaja. La mecánica cuántica describe el estado instantáneo de un sistema (estado cuántico) con una función de onda que codifica la distribución de probabilidad de todas las propiedades medibles, u observables.
Edward Condon
A escala cuántica, los objetos exhiben un comportamiento ondular; en la teoría cuántica, un cuanto moviéndose en dirección a una "colina" potencialmente energética puede ser descrito por su función de onda, que representa la amplitud probable que tiene la partícula de ser encontrada en la posición allende la estructura de la curva.
John Wheeler
La espuma cuántica es, en teoría, creada por partículas virtuales de muy alta energía. Las partículas virtuales son descritas en la teoría cuántica de campos, como partículas que surgen brevemente para ser rápidamente aniquiladas durante la interacción entre partículas, de tal forma que afectan a las medidas de dicha interacción, a pesar de que las partículas virtuales nunca son directamente observadas.
Werner Heisenberg
En mecánica cuántica, la relación de indeterminación de Heisenberg o principio de incertidumbre establece la imposibilidad de que determinados pares de magnitudes físicas observables y complementarias sean conocidas con precisión arbitraria. Sucintamente, afirma que no se puede determinar, en términos de la física cuántica, simultáneamente y con precisión arbitraria, ciertos pares de variables físicas, como son, la posición y el momento lineal
quin desastre !!!
Mireu la foto, les 12 cares parlen per si soles..... Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
rd350
quin fàstic, per favor...
Diferències entre els partits
I se n'adonen ara. És que Torra no encerta ni per casualidad. Cuantas mentides s'han comptat aquests últims anys, pardiez.
Totalp
Per constatar això no calia fer cap reunió.
Antoni Ferret
Ja em faig el càrrec que sigui molt difícil, després de la gran cabronada que ens han fet. Però no hi ha remei: s'ha de fer. Lo primer seria que comencessin a dir la veritat, i, almenys entre nosaltres, ja no diguessin més mentides. I que es proposessin millorar dràsticament la vida de la gent, després de tot lo que els han fet.
Supremac i Sta.
Traducció del titular: els polítics segueixen fent volar coloms.
Els mecenes de la política.
L'exconseller Espadaler gent d'escolanet de l'Iceta. Quins personatges tan patètics que viuen de la política. Jaqueters, mecenes de la política.
Crec que aixó es "normal i bó"
Si tots els que s'han trobat estessin d'acord, no faría falta aquesta taula de dialeg. El que toca es continuar discutint i comentant tots els punts de desacord.
toni
Sra. "Peix al cova" 4.0 ( Artadi ) Qui la va ordenar dir a l'entrevista del Cot i l'Aguilera, que Junqueras no ha contestat a 4 cartas del C. Puigdemont ? El Sr. Mas pot ser ? el Sr. Puigdemont pot ser ? el Sr. E. Pujol pot ser ?...Per cert vosté es creu la cosa si es veritat o mentida, o tot es estrategia electoral.lista futura ?
Sóc jo
Toni, sembla que cuo que es es diguin les coses com son. Es va cometre el gran error de anar a Madrid i vàren ser empresonat, quan tots tenien de sortir del pais i ara tindríem tot un govern al exili amb reunions i prenen decisions.
como en Benafigos ,pocos y mal abenidos !!

envia el comentari