Cifuentes renuncia al seu màster

La presidenta de la Comunitat de Madrid ho ha comunicat al rector de la Universitat Rei Juan Carlos per carta
Cristina Cifuentes
Cristina Cifuentes | Europa Press

 

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha renunciat al seu polèmic màster en una carta enviada al rector de la Universitat Rey Juan Carlos, Javier Ramos, segons ha avançat aquest dimarts 'OK Diario' i ha repiulat el propi compte oficial de Cifuentes presidenta. En la missiva, Cifuentes demana disculpes però afirma que no ha comès cap "il·legalitat" i que si hi ha hagut "irregularitats" aquestes han estat de tipus "administratiu". "Estic en possessió del corresponent títol oficial, així com de tots els certificats acreditatius del pagament de taxes i de les qualificacions obtingudes en cadascuna de les matèries", ha recordat la presidenta de la Comunitat de Madrid. "Tots i cadascun d'aquests documents estan expedits per les autoritats acadèmiques competents i acrediten dues coses: en primer lloc, que jo no he comès cap il·legalitat; i en segon lloc, que he complert els requisits que la Universitat em va posar per aconseguir aquest títol", ha afirmat Cifuentes a la carta.


 

"No obstant, segons es desprèn de la informació reservada oberta per la Universitat, l'obtenció del màster s'ha vist afectada –segons sembla- per diverses irregularitats administratives, totalment alienes a la meva persona, però que han posat en dubte la seva validesa", ha continuat en la carta la presidenta de la Comunitat de Madrid, que apunta també a Javier Ramos que l'acta del treball de final de màster "ens va ser transmesa directament per la Secretaria del rector el passat 21 de març a les 17 hores i 36 minuts i, un quart d'hora després, vas donar instruccions per obrir una informació reservada en existir dubtes sobre seu contingut i validesa". "Com alumna d'aquest màster, soc la primera interessada en esclarir qualsevol anomalia que hagi pogut existir en el seu procés d'obtenció que, insisteixo, és totalment aliena a mi, ja que sempre he complert la legalitat i he atès les indicacions de la Universitat", ha puntualitzat Cifuentes en l'escrit. 


"De fet, i amb aquesta finalitat, he sol·licitat la pràctica de diverses diligències a la querella criminal que he interposat al jutjat", ha avançat la presidenta de la Comunitat de Madrid, que avisa: "Tinc plena confiança que la Justícia posarà llum sobre la totalitat dels aspectes relacionats amb els procediments acadèmics i administratius que se segueixen a la Universitat Rey Juan Carlos per als cursos de postgrau". "Espero també que la Justícia pugui determinar les responsabilitats corresponents davant una preocupant vulneració de la Llei de Protecció de Dades a la Universitats que dirigeixes, que no només ha pogut facilitar l'accés i divulgació de dades personals, sinó també la seva manipulació", ha criticat obertament Cifuentes, que ha assenyalat que es va incorporar al màster perquè inicialment estava en condicions per cursar-lo amb plena dedicació i que –després de ser nomenada delegada de govern a Madrid- hi havia "condicions flexibles" per continuar-lo. 


 

La presidenta de la Comunitat de Madrid detalla que va complir amb tots els requisits per seguir els estudis del màster en paral·lel amb la seva tasca política. "Tot i això, i veient el que està succeint, si em vaig equivocar i en aquell moment havia d'haver rebutjat les facilitats que m'oferia la Universitat, demano disculpes a qualsevol que s'hagi pogut sentir agreujat", ha afirmat Cifuentes. "Com ja he dit, només em va moure a participar en aquest màster el meu interès per ampliar coneixements tot i les dificultats personals que m'impedien cursar-lo en un règim ordinari. En cap moment vaig pretendre treure rèdit d'aquest màster, ni pretenc fer-ho en el present o el futur", ha sentenciat la presidenta madrilenya. "Per tot això, et comunico formalment la meva decisió de renunciar al títol de màster de la Universitat Rey Juan Carlos", ha conclòs la carta de Cifuentes.

Comentaris
Carles BCN
Això no treu el robatori perpetrat contra totes les persones que han cursat de veritat qualsevol estudi universitari. Són actuacions pròpies del PP
No és que renuncïi, és que no l'ha fet. El títol era paper mullat. Renuncia a una cosa que no té. Típic PP. I ara ... a dormir.
Ramon
Dues qüestions: Com es pot renunciar a un Master més fals que un "duro sevillano"? Així jo renuncio a ser "President del planeta Terra" i tots tant contents. I segona pregunta, I ara que? "Chic-chac curado"? amb això es tanca el problema i aqui no ha passat res?
anna
No sé com es spot renunciar a una cosa que no es té. En tot cas renuncia a la mentida.
Català a Mallorca
I amb això tot arreglat oi Cifuentes??!! Quins collons!!!!
Sifuentes:
No es que renunciis al master, es que mai l'has tingut.
J. M.
La culpa sempre és dels altres.
A. Nònim
El que està clar és que , a partir d'ara que figuri en el teu currículum que has cursat estudis a la Universidaz del campechano, et coloca últim de la fila . Una Uni , inventada en el seu moment per l'Aznar i els seus ,obsequiant títols a tot Déu s'ha condemnat a mort.
Nlpa
Com es renuncia a un master? Com es renuncia a uns estudis no cursats? Els 200 policies també renunciaran al master? I Pablo Casado al seus estudis Express? Quina presa de pel tot plegat, déu-n'hi-do aquesta 'Universitat'.
POST DATA
I ja està? I dimitir? I la presumpta falsificació? D'aquesta manera es poden eludir les responsabilitats? Renunciar a una cosa que es va obtenir gratuïtament és la manera de fer ufana i superba. Quines ganes de fer República i deixar de veure i escoltar alguns personatges de l'escanya profunda...
Ramon
Quina vergonya, que la premsa de Catalunya faci més escàndol d'aquesta xorrada que del judici als sociates andalusos per un robatori de fons públics probablement sense parió.
Jo
Recomano als estudiants d'aquesta universitat demanin traspàs d'expedient a d'altres universitats.
Vicenç Ramoneda
El famós poble inexistent de Sant Esteve de les Roures segueix sent notícia. Primer ho va ser perquè la Guàrdia Civil se'l va inventar en un dels seus informes sobre l'1-O. Després, perquè la mateixa policia espanyola contestava a Twitter pensant-se que era un poble real i, ara, perquè la vila fictícia ja té universitat i, a més, estrena web. La cifuentes pot treure's un títol aquí: https://unisedr.files.wordpress.com/2018/04/titol-plantilla-011.pdf
XX
Quins pebrots. Estan sonats; aquesta gent són psicòpates perillosos.
Ni fu ni fa
Renuncia si, però també DIMISSIÓ, i això no ho vol fer..
Ramon
Polònia o sigui ERC mai no va fer cap gag sobre la falsificació del currículum acadèmic de Carme/n Chacón. En canvi, de Joana Ortega, sí. I tan cruel com van ser-ne capaços.
albrto
Mira que bien. Ahora a limpiar su imagen en 13TV, libertad digital, cope, unos chistes unas bromas y a votarla en masa en la comunidad de madrid y VIVA ESPAÑA, TODO POR ESPAÑA...ROBO POR ESPAÑA, SAQUEO POR ESPAÑA, ATRACO POR ESPAÑA, MIENTO POR ESPAÑA, paz y despues gloria y no pasa nada.
Raul Silverio Lopez Ortego
Cifuentes renuncia al Máster? Esto ya no tiene desperdicio ... extra, es de un delirio jocoso, total. El caso se ha transformado en el hazmerrier de todo el norte europeo por lo que sucede en el norte africano y sobsahariano. Comprenden -ahora- por qué se dice que Europa comienza desde el Ebro hacia arriba?, ... y por qué el subditaje taurinista no quiere dejar ir a Catalunya?, ... y es porque ella le da el sustento de europeísmo.
República
Com renunciar a uns estudis que hom no ha cursat o com atribuir violència a uns fets pacífics. Són uns mentiders, els que ens volen dins d'Espanya són uns farsants. Independència.
Ramon
Per què li doneu tanta importància a aquesta xorrada? Per què no obriu dia sí, dia també, amb el judici per la descomunal corrupció de les esquerres espanyoles? Que no veieu que fent una muntanya d'aquesta xorrada i tapant el cas andalús li fem el joc als que volen avortar el procés sobiranista amb un tercer tripartit?
xup
i jo renuncio a un bil.lio de Euros

envia el comentari