Per la Agència Central d’Intel·ligència, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, continuen essent els líders del procés. Malgrat les inhabilitacions de la sentència del procés de Junqueras i Sànchez i la vulneració dels seus drets polítics així com la persecució al president a l’exili, la CIA els manté en el seu The World Factbook com els caps de files dels partits amb representació institucional.

 

The World Factbook és un instrument obert de la intel·ligència americana per proveïr informació sobre a història, la població i la societat, el govern, l’economia o la geografia d’un total de 267 estats. Cada referència estatal conté la descripció i l’enumeració de les formacions polítiques amb representació institucional així com els seus lideratges. Així, en l’apartat de “partits polítics i lideratges”, la CIA pontifica Carles Puigdemont com a líder de JxCAT. També a Jordi Sànchez com a líder de “JxCat-Junts Together for Catalonia”. I finalment, Oriol Junqueras, d’Esquerra Republicana de Catalunya.

 

De fet, sorprèn que referenciï aquests noms quan la resta de lideratges que relaciona són els del Congrés de Diputats.Per exemple, la CIA manté també com a líder de Cs, Albert Rivera, i no remarca cap nom d’EH Bildu. Del PNB, atribueix el lideratge a Andoni ORTUZAR i no fa cap referència al lehendakari íñigo Urkullu. Pablo Casado, Pedro Sánchez i Santiagoa Abascal són els caps de files del PP, PSOE i Vox.

La part del Factbook on relaciona els líders del procés /CIA

La part del Factbook on relaciona els líders del procés /CIA

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa