Chacón vol ser candidata del PDeCAT per “coherència, compromís i consciència”

L'exconsellera assegura que el seu partit no faria una DUI si l'independentisme superés el 50% a les eleccions

L’exconsellera d’Empresa i Coneixement Àngels Chacón s’ha presentat a les primàries del PDeCAT per ser candidata del partit a les eleccions catalanes “per coherència, compromís i consciència“. En una entrevista que publica aquest diumenge La Vanguardia, Chacón diu que defensarà un projecte polític allunyat de la “confrontació” que propugna el líder de JxCat, Carles Puigdemont. “No aturarem la denúncia de la repressió, ni normalitzarem el que no és normal en democràcia, però confrontació per sistema, no”, reflexiona. L’exconsellera assegura que el seu partit no faria una DUI si l’independentisme superés el 50% a les eleccions. A parer seu, “cal buscar un referèndum amb reconeixement internacional i evitar frustracions“.

Chacón creu que amb un 51% dels vots no poden “confrontar ni paralitzar el país, ni demanar als funcionaris que assumeixin responsabilitats en aquest conflicte”. “Vull un país lliure però no a qualsevol preu“, afirma.

En ser preguntada per si donaria suport a Junts per Catalunya i a ERC per formar govern si els necessiten, diu que donaran suport a “propostes, no a partits”. La consellera sosté que en cas que s’arribi a un acord amb JxCat ha de passar pel “reconeixement mutu” de les dues formacions. “Qualsevol proposta que passi per l’eliminació del Partit Demòcrata no es pot acceptar”, conclou.

Nou comentari