Chacón reclama el suport dels unionistes

La candidata del PDeCAT considera el seu partit el "punt d'intersecció" entre els qui volen la República Catalana i els qui prefereixen mantenir la unitat d'Espanya

La candidata del PDeCAT a les eleccions, Àngels Chacón, ha reclamat també el suport als votants no independentistes i ha presentat el partit com un “punt d’intersecció”. En una conferència al Círculo Ecuestre de Barcelona, la cap de llista de la formació ha assegurat que tant independentistes com no independentistes reclamen el finançament “que pertoca” per a Catalunya, partides dels fons europeus i la reactivació de l’economia. Per altra banda, Chacón ha alertat de la pèrdua de competitivitat de Catalunya i Barcelona i ha proposat rebaixar “l’excessiva pressió fiscal”, atraure inversions i eliminar “l’excessiva burocràcia” de les administracions.”Tenim un punt d’intersecció entre independentistes i no independentistes on estarem d’acord”, ha manifestat la candidata. Chacón ha reclamat retornar la “competitivitat” a Catalunya amb un increment dels recursos, la reducció dels impostos i l’eliminació de la burocràcia. “Aquí ens hi trobarem tots”, ha defensat.

La cap de llista del partit a les eleccions ha reconegut que els votants no independentistes tenen diverses opcions als comicis, però ha assegurat que la resta de partits “no arribaran a condicionar” el Govern. “Aritmèticament, és impossible que arribin a sumar”, ha afirmat. Davant aquesta situació, Chacón ha presentat el seu partit com nacionalista, independentista i amb un “claríssim” model de país. La candidata ha assegurat que el partit tindrà grup parlamentari propi i serà “decisiu” en el pròxim Govern de la Generalitat.

Chacón ha fet un discurs bàsicament econòmic, centrat en tres blocs. Per una banda, la candidata ha reclamat mesures “Immediates” orientades a garantir la supervivència del teixit empresarial, com un programa de tests massius per controlar l’evolució de la pandèmia, ajudes directes o allargar els ERTO fins a finals d’any. En el segon bloc, la candidata ha proposat garantir la competitivitat de Catalunya a través dels fons Next Generation EU, amb una aposta per la inversió en coneixement i una distribució de les ajudes per tot el territori. Per altra banda, la cap de llista del partit ha defensat propostes “estructurals” com la reducció de “l’excessiva pressió fiscal” o l’eliminació de la burocràcia administrativa. Chacón ha assegurat que Barcelona també ha perdut competitivitat en els darrers anys i ha deixat de ser un referent a escala europea. “Encara som capaços d’atraure projectes, però ja no som la Barcelona dinàmica, oberta al món, innovadora, vinculada a una nova economia, però amb valors de sostenibilitat, etc”, ha assegurat.

Al principi de la seva intervenció, la candidata ha assegurat que el PDeCAT és un “partit clarament identificable amb l’antiga convergència”. En resposta a la pregunta d’un dels assistents sobre les “fugues” del partit i la possibilitat que aquest no obtingui representació al Parlament, Chacón ha animat a “relativitzar” les enquestes. Així mateix, ha afirmat que han marxat del partit el 23% dels associats, però que s’han quedat més de 180 alcaldes, així com l’expresident Artur Mas o l’exconseller Andreu Mas – Colell.

Comentaris

  Uns altres que ja s'han venut pel plat de mongetes 01/02/2021 6:13 pm
  La seva operació (PDCAT) és la de cremar vots independentistes, doncs tots els que siguin fets a PDCAT seran perduts. Perduts ja que com no trauran ni un escó, tots aquests vots es volatilitzaran, aniran al cubell de les escombraries. Això sí, segurament, a canvi del favor, algun/es d'ells (potser la Chacón) rebran l'ajuda a entrar, tal com ha fet l'Espadaler, a algun partit dels unionistes i d'aquesta manera s'aniran difuminant politicament i passant a formar part dels catalans que, a canvi d'un plat de mongetes, s'han passat a l'enemic.
  Ramon 01/02/2021 4:56 pm
  Són nacionalistes catalans, defensen per tant la identitat, la llengua, són independentistes, són d'allò més políticament i econòmicament més assenyat que corre per aquí, són bastant el que fou Convergència i per a mi això és un tret molt positiu, però admeto que tinc un motiu afegit per simpatitzar amb el PdCat: les males maneres per fer fora l'Àngels Chacón de la conselleria i les encara pitjors maneres de justificar-ho (allò que era per afrontar millor la crisi sanitària). A mi, aquests tractes tan injusts em subleven fins i tot quan qui els fa són dels meus.
  Ramon 01/02/2021 4:52 pm
  Amb l'actual relat d'ERC en relació amb la independència, ja sabeu, tot allò que ens caldria doblar l'unionisme o sigui que és impossible, que d'unilateralitat re de re i que ara cal administrar el mentrestant mentre figura que eixamples la base, deixant a banda la barra de dir això just després d'haver dit tot el contrari fins a forçar a llençar el país sencer pel penya-segat, deixant a banda la traïció infinita d'haver renunciat fins i tot a la normalització del català per assegurar la immediatesa de la independència, si ens oblidem que aquest relat el fa ERC i l'analitzem en fred, pots estar-hi d'acord, o no. Si hi estàs d'acord has de votar PdCat. I si no hi estàs d'acord, has de votar Junts per Catalunya.
  RAMON A 01/02/2021 4:52 pm
  Set comenca a veure el llauto

Nou comentari