El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Chacón exigeix a l’Estat que decreti l’ordre de tancament dels allotjaments turístics
  • CA

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha exigit al govern espanyol que activi l’ordre per al tancament dels allotjaments turístics, tenint en compte excepcions per gestionar la crisi del coronavirus i atendre la gent que no hagi pogut tornar a casa. En una piulada, Chacón recorda que cal “preservar la salut de les persones“. Des que l’Estat va centralitzar les decisions sobre la lluita contra el coronavirus, és el BOE el que ha de publicar els decrets per les ordres de tancament, i encara no s’ha publicat res sobre hotels. El Gremi d’Hotels de Barcelona ja no accepta nous clients i està fent un “tancament progressiu”. Els clients que hi queden, han de quedar-se confinats.

“Seguint els criteris de confinament per preservar la salut de les persones, demanem al ministeri de Sanitat que activi l’ordre que porti al tancament dels allotjaments turístics i que tingui en compte aquelles excepcions que permetin una millor gestió de la crisi”, ha assegurat Chacón.

Fonts de Turisme expliquen a l’ACN que els establiments turístics catalans estan “totalment cooperadors i independentment de l’ordre ja estan fent el tancament“. A més, estan fent una xarxa on allotjar les persones que no han pogut tornar a casa seva o són aquí per motius laborals i no poden marxar.

Des del Govern, diuen que estan en “contacte permanent” amb el Gremi d’Hotels de Barcelona. Recorden que els clients han de seguir el mateix criteri que la ciutadania i no poden sortir excepte per anar a la farmàcia o a comprar aliments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa