Chacón: “Dir que la independència s’assolirà ràpid és enganyar la gent”

La candidata del PDeCAT diu que una setmana abans de cessar-la com a consellera li van preguntar si aniria a JxCat

La candidata del PDeCAT a les eleccions del 14-F i exconsellera, Àngels Chacón, avisa que “qui digui que la independència s’assolirà ràpid, està enganyant la gent“. En una entrevista a l’Ara després de ser proclamada candidata afegeix que la gestió de la frustració no es combat esperonant encara més, sinó des d’un “realisme absolut”. D’altra banda, explica que li van preguntar si tenia intenció d’anar a JxCat una setmana abans de cessar-la com a consellera. “La meva resposta va ser que no tenia cap motiu per canviar de partit. JxCat no té una definició ideològica concreta“, ha afegit.

Assolir la independència és com ara voler agafar un ascensor que no funciona. Per fer-ho haurem de pujar tots els esglaons de l’escala. Qui ens vulgui fer veure que ho assolirem ràpid està enganyant la gent. La gestió de la frustració no es combat des d’un esperonament encara més gran, sinó des del realisme absolut. S’ha d’admetre que no hi ha una estratègia ara per ara de com i quan s’assoleix la independència i posar-nos a treballar”, defensa Chacón.

Preguntada per si s’hauria de descongelar la declaració unilateral d’independència en cas de superar el 50% de vots independentistes a les pròximes eleccions, Chacón ha respost que no és la via i que “la població es mereix que es digui la veritat”.

Segons l’exconsellera, fins ara no s’ha estat prou preparats i ha defensat que “com més consensos hi hagi, més força hi haurà“. En aquest sentit, ha afegit que hi ha dues tasques a fer: assolir com més consensos millor, però a l’hora estar preparats. “No podem improvisar”, ha conclòs.

Nou comentari