Un centenar de persones de Banyoles cremen fotos de Felip VI i brinden per la sentència d'Estrasburg

L'acte s'ha convocat des de les entitats independentistes del Pla de l'Estany i ha comptat amb la presència de Jaume Roura, un dels exonerats
Assistents a la crema de fotografies del Rei a Banyoles
Assistents a la crema de fotografies del Rei a Banyoles | ACN

Un centenar de persones de Banyoles s'han concentrat aquest dimarts a les vuit del vespre davant l'Ajuntament i han cremat fotos del rei Felip VI i d'altres membres de la família reial. També han fet un brindis per celebrar la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que s'ha conegut avui i que diu per unanimitat que cremar fotos del Rei és un acte de llibertat d'expressió.

 

La convocatòria l'han fet entitats independentistes de la comarca del Pla de l'Estany i ha comptat amb la presència del banyolí Jaume Roure, un dels dos exonerats per la sentència del tribunal europeu, que ha llegit un manifest. També ha agraït els suports rebuts i ha destacat la importància de la sentència perquè es demostra la vulneració de drets fonamentals per part de l'Estat espanyol. Tot i això també ha lamentat que la sentència hagi arribat després de tants anys (el fet jutjat va tenir lloc el 2007).

 

Durant l'acte s'ha versionat la cançó de Mesclat 'El Rei vol corona'. L'ha interpretada el cantant del grup Germà Negre. Per cloure l'acte, que ha durat uns 30 minuts, els assistents han cremat les fotografies.Comentaris
Ampliando la base.
Con esta podredumbre, antes volarán los elefantes que se conseguirá la independencia. El mundo nos mira y ya conoce la podredumbre étnicista y supremacista de los golpistas.
Fart de fachas
Tenin en conta lo que triga el tribunal d´Estrasbourg en dictar sentencia els del 155 PP-C¨s i P$OE ja s´an afanyat en dir que continuarán engarxolan a quins osin fer aquestas cosas.
¡¡Vivan las cadenas, muera la libertad!!
Un Borbón en La Concorde es aplaudido con fervor por la libertad y contra la opresión en Francia. Más de dos siglos después, un Borbón es abucheado en Vía Laietana por la libertad y contra la opresión en Catalunya. Más de doscientos anhos después, en espanha, los súbditos, continúan ovacionado a los Borbones represores: ¡¡vivan las cadenas, muera la libertad!! Siempre orgullosos de su atraso y aislamiento.
No volem reis imposats a la forçe que només costen a Espanya un runyo i no tenen cap finalitat ,sols seguir l'as directrius franquistas
Carles
Home, d’aquesta manera no ????
Llucifer
Si no els fan fotos, cromos, quadres, etc, no els podrem cremar. Mentre hi hagi alguna cosa que els identifiqui i es pugui cremar , F O C. !!
Ramon
Aquesta sentència, si en féssim bon ús ens seria bona. Però en faren l'ús d'aquests idiotes i ens serà perjudicial.
Ramon
A sota un enemic confès de la llibertat de Catalunya ironitza que amb imatges així, proporcionades per enemics involuntaris de la llibertat de Catalunya, ho tenim pitjor. Ell se n'alegra. Però té raó.
Anna
Solo os queda el insulto supremascistas?etnicista?y golpista.no necesitamos.y sabés que Europa no abrira los brazos en cuanto nos libremos de caspanya y eso sera pronto......y que tu ojos lo gran .
me mondo
Podían haber aprovechado y hacer unos calçots
Ramon
Si cremar fotografies del rei dels espanyols no pot ser castigat i tampoc no va ser considerat delicte el cridar "Mori el borbó!", com ho va fer Joan Tardà (que ara que s'ha mort Stephen Hawking ja és oficialment la persona més intel·ligent del món), em sembla de calaix que menys delicte serà xiular-lo. Ho dic per la multa al compatriota Espot. Però en lloc de tirar per aquí, tirarem per fer perfomances com aquesta de Banyoles, que només ens perjudiquen tant dins Catalunya com de cara al món.
Berta
Hey. dejar alguno para la Noguera de sant Joan !!!!!

envia el comentari