El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Celaá insinua que hi ha motius econòmics darrera la quarantena del Regne Unit
  • CA

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, insinua que hi podria haver motius econòmics al darrera de la decisió del Regne Unit d’imposar la quarantena als viatgers que vinguin a Espanya. En una entrevista a Antena 3, la titular d’Educació ha dit que “hi ha hagut interessos d’altra naturalesa” i ha preguntes de la presentadora ha admès que els econòmics “poden estar entre ells, que és legítim”. En aquest sentit, ha dit que la decisió del govern britànic “no ha estat favorable per a Espanya” i que les converses “diplomàtiques” es mantenen. “Estem aquí cuidant el sector del turisme”, ha afegit. Amb tot, Celaá ha dit les empreses turístiques són una de les preocupacions de l’executiu de Pedro Sánchez i que la ministra d’Indústria hi treballa.

D’altra banda, la ministra ha insistit que la presencialitat en el nou curs és un concepte “irrenunciable” i ha dit que intentaran que sigui així a tots els nivells. Celaá ha dit també que els centres educatius hauran de vetllar en tot moment perquè es compleixin les mesures de seguretat, entre elles la de distància social fixada “per llei”.

Més recursos educatius

En relació als 2.000 MEUR aportats a les CCAA, ha dit que la voluntat és que serveixin no només per afrontar despeses conjunturals sinó que “tinguin una mirada llarga perquè l’educació necessita recursos”. “És precís buscar noves metodologies i recursos“, ha afegit. En aquest sentit, ha dit que el fons demostra la voluntat del govern espanyol de respondre a la crisi “des de les antípodes de la posició amb la qual es va respondre a l’altra”.

Recuperació econòmica en V

La ministra ha reiterat també que l’executiu manté la previsió d’una recuperació econòmica en V asimètrica, malgrat que aquest divendres s’ha conegut que el PIB s’ha desplomat un 18,5% durant el segon trimestre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa