Celaá assegura que Moncloa té una agenda “per a tota la societat catalana”

La ministra portaveu espanyola defensa el diàleg amb el Govern per trobar una sortida a la crisi

 

La ministra espanyola d’Educació i portaveu del govern de Pedro Sánchez, Isabel Celaá, ha assegurat que l’executiu socialista té una agenda “per a tota la societat catalana, la independentista i la no independentista”, i que està “obrint un camí” per transitar cap a una sortida política de la crisi catalana. Així ho ha manifestaten una entrevista concedida a ‘El Mundo’ on ha fet molt èmfasi en el fet que el govern de què forma part “està dibuixant un marc molt interessant dins del qual comença a haver contingut, amb la Comissió Bilateral o altres comissions de treball”. “O ens apuntàvem a no fer política per afrontar el que estava passant o obrim aquesta via de comunicació”, ha precisat.

 

“Volem que Catalunya estigui dins d’Espanya ben acomodada i reconeguda en la seva diversitat, en la seva singularitat, en la seva cultura i en la seva llengua”, ha explicat la ministra, al mateix temps que ha subratllat que “semblava que totes les finestres estaven tancades i les portes bloquejades i s’estan obrint”. En referència al veto anunciat per la Generalitat a l’assistència de Felip VI a qualsevol acte que organitzin, Celaá ha indicat que el Govern central no ho accepta perquè el cap de l’Estat “pot anar a qualsevol lloc del territori, sense permisos ni vetos”

 

Per a la ministra portaveu, el president del PP, Pablo Casado, s’ha inclinat cap a posicions “molt de dretes, d’extrema dreta, sobretot quan va parlar de l’eutanàsia o de l’avortament”. “Això no ens preocupa. El que sí que demanem al PP és sentit d’Estat i responsabilitat”, ha dit. En aquest sentit, ha demanat al PP que “no utilitzin la confrontació territorial per a assumptes electorals, que no pertorbin la senda de creixement d’Espanya i que estiguin darrere del Govern central, com el PSOE el va estar davant determinats assumptes d’Estat”.

Nou comentari