Cecot diu que desvincular els pressupostos de la negociació dels presos “no seria cap renúncia”

Abad “confia” que PDeCAT i Esquerra donaran suport als comptes de Pedro Sánchez
El president de Cecot, Antoni Abad
El president de Cecot, Antoni Abad | ACN

El president de Cecot, Antoni Abad, ha demanat desvincular l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) de la negociació sobre els presos polítics i exiliats. “Necessitem no desatendre les qüestions que ens fan anar millor a tots” ha dit Abad, assegurant que “no és cert” que l’aprovació dels comptes signifiqués “una renúncia” en les converses relacionades amb el judici del Procés. “Cap de nosaltres ho interpretarà d’aquesta manera”, ha afegit durant la trobada anual amb la premsa amb motiu de l’inici d’any. Segons Abad, la patronal “confia” que els grups parlamentaris de PDeCAT i Esquerra donaran suport a la proposta que Pedro Sánchez presentarà dilluns al Congrés. Abad ha instat el govern espanyol a presentar uns pressupostos “que corregeixin els dèficits” de Catalunya, i ha demanat tant a la Moncloa com a la Generalitat que els comptes públics “prioritzin” l’aposta en formació i infraestructures. “Estem confiats davant un futur incert”, ha apuntat el president de Cecot, fent una crida a “no desatendre” l’aprovació dels comptes estatals i autonòmics.

 

En aquest sentit, Antoni Abad ha insistit en reclamar als poders polítics que estiguin “centrats” en tirar endavant els respectius pressupostos, sense interferències del procés judicial obert pel referèndum de l’1-O. “En les 24 hores que té el dia, podem atendre perfectament les qüestions relacionades amb la competitivitat i el progrés. I, si hi ha altres aspiracions polítiques, el dia dona per poder atendre-ho tot i no desatendre res”, ha resumit, demanant als partits polítics que “no es despistin” i abordin la negociació dels pressupostos en criteris estrictament econòmics. La patronal del Vallès Occidental ha subratllat que els comptes i la negociació política sobre els presos “són àmbits diferenciats i separats”. D’aquesta manera, ha interpel•lat directament els grups parlamentaris a Madrid del PDeCAT i Esquerra, a qui ha requerit que donin suport als nous pressupostos i evitin una pròrroga dels actuals. “Aprovar els comptes vol dir que renunciem a les aspiracions sobre allò que es pot fer pels presos? No, no és cert que un exercici de responsabilitat amb els pressupostos sigui una renúncia”, ha conclòs. 

 

D’altra banda, aquest dijous Antoni Abad ha estat especialment crític amb l’estratègia econòmica de Barcelona, que ha demanat “reorientar” per tal d’englobar tota l’àrea metropolitana en el seu conjunt. “Si el proper alcalde o alcaldessa només pensa en termes del seu municipi, estarà mostrant una miopia molt perillosa”, ha etzibat el president de Cecot, assegurant que Barcelona està “obligada” a “mirar més enllà” dels límits de la ciutat si realment vol “competir” amb les principals capitals mundials. En aquest sentit, a tall d’exemple, ha reivindicat el potencial industrial i formatiu de les comarques del Vallès Oriental i Occidental, i ha reclamat una revisió de les tarifes del transport públic, assegurant que “no té cap sentit” el sistema de corones actual.Comentaris
No poc, sobretot aguantem los la paradeta del 78
Venuts.
Un acord és necessari.
En Puigdemont intentarà dinamitar qualsevol acord, ja que no l'interessa que les coses vagin bé. En realitat s'estimaria més que governés el PP (Vox). Ara també vol espatllar el govern de la Generalitat fent fora a la senyora Artadi. Quan deixarem de fer cas a aquest irresponsable.
Ja m'explicaràs com
Una antiga norma en política diu que tot és intercanviable. Suposem que aguantem el PSOE i que aquest aconsegueix mantenir-se després de les eleccions, de nou amb el suport dels "separatistas" i sospitosos habituals. Aleshores què? Tornarem a fer la mateixa comèdia, amb les mateixes excuses i amb els mateixos polítics (i potser alguns més) a la presó i exiliats, prohibit plantejar l'autodeterminació etc. etc. etc.? En resum: la pela és la pela...
Joan de canyamars
Però que és això? No es pot negociar aquestes.fotileses mentre l'estat tingui ostatges polítics. De cap manera. És que ens hem begut l'enteniment?
Patufet
El que realment ens cal és desvincular-nos d'aquesta colla de lladres empresaris. Visca Catalunya Lliure! Mori el mal govern!
Escrot
L'IsidreFaine també desvincula els diners, de la forma que s'han obtingut. Sen diu no tenir escrúpols.
jaja
No, no és cap renúncia però és una bona arma pels objectius polítics, fem-la servir. ei no és obligatori pactar amb els indepes, pressiona a altres partits monàrquics.
Berta
A l'enemic......ni aigua .i el PSOE és el mateix,el del 155 no ho oblidem !!!!
NOOOOOOO
No es una renuncia, es una baixada de pantalons a canvi de res, mentres tinguem ostatges i exiliats, no podem negocia res, prefereixo que guany VOX a Ñ, m'importa una merda qui governi Ñ,
Venga ya!
Han fotut ilegalment, amb alevosia, a tots els dirigents catalans, inocents, a la presó o a l'exili, i ara els hi volen fer uns judicis sumarisims, i nosaltres, hem de abaixar el cap i aceptarho, amb humilitat? No, prou, llibertat presos polítics i exilats, sense judici, prou escarni. Cap concessió a Ñ fins a la llibertat total !!*!!
Fa fastic.
Aquest home fa pena. Costum abitual de clientelisme PPsoEro funciona com sempre comprant tots a tort i dret.
Cartanya
Home Antonio, no pots entras a formar par de Foment, i ja canviar el discurs. Tu no necesites cap càrrec per viure, per tan, no siguis tan calculador i sigues mes coherent.
fantasma
No fora cap renúncia. Fora una baixada de pantalons. Cura ERC, que us la jugueu. O és que ja teniu un pacte amb els socialistos? No fora la primera vegada.
NO ES POT PACTAR AMB
AQUELL QUE ET TREPITJA DES DE LA CALÚMNIA I LA CLOACA ESTATAL. Fer l'orni en funció de l'economia és submisió a l'atropellament. Els empresaris, pensin com pensin, haurien de plantar-se a la ignomínia estatal i posar-se al costat de la DIGNITAT DE TOT EL POBLE CATALÀ.
Jim
Estic segur que diria el mateix si a la presó i estigués la seva esposa....
jg
he soltado una carcajada que se ha oído en la torre colserola….
jg
menudo puntazo para pedro sanchez….quien le iba a decir que los empresarios indepes le echarían un cable...Puigdemont estará subiendose por las paredes...es una puñalada trapera en toda regla...
Groc
Torno al FOMENT a canvi demano pressupostos . Com mes serem mes riurem

envia el comentari