El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CE demana a l’Eurocambra “suport urgent” per adquirir de manera anticipada la vacuna
  • CA

L’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, ha reclamat aquest dilluns a l’Eurocambra el “suport total i urgent” a l’estratègia per adquirir de manera centralitzada i anticipada vacunes potencials contra la covid-19. En una intervenció a la comissió de Salut, Kyriakides ha demanat l’aval dels eurodiputats al pla, que inclou la derogació temporal d’una provisió de la legislació dels Organismes Modificats Genèticament (OMS) per tal de permetre que continuïn endavant les vacunes que s’estan desenvolupament amb virus genèticament modificats. “Moltes vacunes es basaran en virus genèticament modificats, hem de tenir en compte aquesta modificació“, ha dit l’eurocomissària als eurodiputats.

Segons ha explicat Kyriakides, els 27 donen suport a una estratègica “comuna” per adquirir la vacuna. Malgrat existir una aliança entre França, Alemanya, Itàlia i els Països Baixos per comprar la vacuna, l’eurocomissària de Salut ha dit que es tracta d’una aliança “inclusiva” i “complementària” a la que proposa la Comissió.

Amb l’aval de l’Eurocambra i els estats a l’estratègia per a la compra de potencials vacunes, Kyriakides ha dit que es podrien tancar contractes amb les empreses “en setmanes“. Pel que fa als brots localitzats a Alemanya, l’eurocomissària de Salut ha dit que els estan seguint “de prop”. “Confio que els puguem frenar el més ràpidament possible”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa