El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CCOO alerta que les centrals del SEM estan “desbordades”
  • CA

CCOO ha alertat que les centrals del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) estan “desbordades” davant de la crisi sanitària del coronavirus i que les mesures que s’estan prenent estan “lluny de ser efectives”. En un comunicat, el sindicat ha criticat la decisió del Departament de Salut d’incorporar personal jubilat ja que ha considerat que es troben “en franja de grup de risc i conviuen la majoria amb població de risc”. “Fer-los incorporar a la nostra activitat on s’està reduint protecció és posar-los en risc i s’hauria de desestimar aquesta opció”, han apuntat els membres del Comitè Intercentres del SEM. També ha apostat per donar només tasques de suport al personal sense experiència que es pugui incorporar.

CCOO ha afirmat que en els propers dies la sobrecàrrega començarà a afectar les unitats assistencials i ha lamentat que no coneixen cap pla de contingència específic per al SEM, tot i haver-lo demanat.

Pel que fa a la decisió de Salut d’incorporar personal jubilat i estudiants de darrer any, ha demanat descartar la primera opció i sobre la segona ha alertat que per accedir a treballar al SEM calen cinc anys d’experiència per a infermeres i dos per als metges d’UCI. A més, ha apuntat que hi ha unitats on només treballen infermeres i tècnics i per això ha demanat que el personal sense experiència que s’incorpori “només realitzi tasques de suport” ja que sinó es podrien generar “situacions on sigui difícil assegurar la correcta atenció de la ciutadania”.

Sobre la protecció dels professionals, el Comitè Intercentres ha apuntat que, tot i disposar encara de tot el material de protecció, s’han modificat els procediments d’actuació “disminuint el nivell de seguretat“. Ha afegit que això ha estat així ja sigui per no poder garantir que hi haurà EPIs més endavant o perquè les empreses adjudicatàries i concertades no disposen d’aquests “i no es pugui parlar de discriminació entre professionals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa