El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CCOO veu “a prop” l’acord per prorrogar els ERTO
  • CA

La secretària d’Acció Sindical de CCOO, Mari Cruz Vicente, ha afirmat aquest dijous que l’acord entre els diferents actors econòmics i el govern espanyol per prorrogar els Expedients de Regulació Termporal d’Ocupació (ERTO) és “a prop”, però ha advertit que “la pilota és a la teulada” del Ministeri de Seguretat Social. La líder sindical ho ha dit a la sortida d’una reunió aquesta tarda amb el Ministeri de Treball i el Ministeri de Seguretat Social. Ara mateix, l’element de “fricció” és el model d’exoneració fiscal, que segons Cruz, està orientat als afectats d’ERTO que surten d’aquesta situació i que “tant empreses com sindicats” creuen que hauria d’estar més dirigit als treballadors que encara hi són.

Més enllà d’això CCOO explica que hi ha acord per mantenir el contingut del reial decret del 18 de maig de mesures excepcionals per fer front a la crisi de la covid i per mantenir els ERTO de força major parcials, que permeten poder casar la sortida de les persones en ERTO amb les necessitats de les empreses en funció de la productivitat. També hi ha acord en l’eliminació de l’ERTO de força major total però a canvi es propicia el trànsit d’aquests als de causes objectives, “obrint l’exoneració de quotes” a aquests expedients amb els mateixos percentatges que s’apliquen als ERTO parcials. Aquest és un “element nou” que CCOO reclamava i que, per tant, veu com una mesura “molt positiva”.

A banda, patronal, sindicats i govern espanyol també estan d’acord en la prohibició de les hores extraordinàries durant el temps que les persones estiguin en ERTO i en l’externalització de feines. A més, “existeix la possibilitat de millora de protecció” a les persones que van perdre l’ocupació durant la crisi de la covid-19 però que, en canvi, no provenen d’ERTO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa