Álvarez de Toledo: “Entre espanyols no utilitzem ‘pinganillos'”

Nova polèmica de la diputada i exportaveu del PP al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, qui fou cap de llista per Barcelona en les darreres eleccions, ha tornat a protagonitzar una polèmica relacionada amb la seva catalanofòbia. Aquest dissabte al vespre va ser entrevistada al FAQS de TV3, i allà va admetre que no entén el català a la perfecció però que igualment s’havia negat a posar-se l’orellera perquè li poguessin traduir les preguntes que li feien. “Entre espanyols no utilitzem ‘pinganillos’, no som estrangers“, va etzibar, i va sortir en defensa del castellà, una llengua que va dir que és “comuna” entre tots els ciutadans de l’Estat espanyol. “És majoritària a Catalunya”, va afegir. També va afirmar que utilitzar-la a Catalunya significa fer un gest de “cordialitat”. “Però el nacionalisme té una relació difícil amb la cordialitat“, va concloure Álvarez de Toledo, que va seguir sense problemes una entrevista amb les preguntes en català i responent en castellà.

Per altra banda, Álvarez de Toledo va afirmar que el principal problema del PP a Catalunya “és una falta de convicció en la defensa del constitucionalisme“. “Això és el que ens va minvar electoralment a Catalunya després del cop d’octubre del 2017. El PP el que necessita ara és recuperar aquesta fortalesa constitucionalista”, va apuntar durant l’entrevista. Així mateix, va reconèixer que, després de la seva destitució com a portaveu del PP al Congrés, Pablo casado només ha contactat amb ella per demanar-li la participació en un vídeo en defensa del rei emèrit Joan Carles I i també va reiterar que no pensa abandonar el seu escó a la cambra baixa per Barcelona.

“La meva decisió de no deixar l’escó està ben explicitada al meu llibre, per això no fa falta que m’estengui”, va concloure Álvarez de Toledo, que finalment va justificar el seu vot en blanc per a l’elecció dels nous magistrats del Tribunal Constitucional. “Soc una ferma defensora de la despolitització de la justícia“, va afegir l’exportaveu del Grup Popular al Congrés.

Comentaris

  Els catalans no som espanyols Novembre 21, 2021 | 12:57
  Tu mateixa dius que els catalans no som espanyols , dius que entre espanyols no es necessiten "pinganills".
  JordiP Novembre 21, 2021 | 13:37
  Efectivament. El nacionalisme té una difícil relació amb la cordialitat. Ahir ella ho va demostrar plenament al FAQS. Fa molt de temps que no hi sortia algú tan antipàtic com aquesta hipernacionalista espanyola-castellanista.
  JordiP Novembre 21, 2021 | 13:41
  Perdó. Sí que recordo un de més antipàtic: el xulo de taverna que diu ser i dir-se Israel no-sé-què i que quan ve al FAQS ve a provocar els catalans (indepes o no, tant li fa) amb manipulacions, mentides, acusacions al límiot de la veritat, et. Sempre amb aquell to de pinxo pocasolta. No el puc aguantar.
  TOM Novembre 21, 2021 | 14:46
  Dona molts calfreds sentir a aquesta marquesa parlar, primer parla d'una cordialitat que ni ella te doncs lo normal es que anar a un programa en català i a territori català seria com a minim tenir un respecte per la llenua tal i com faria a França o Italia....en fi......deprès parla d'una especie de sinladura de enlatiment de l'altre meitat de catalans que no estan representats i que s'els hauria de sentir.......senyora marquesa recorda España Global? Allò que es va inventar l'estat espanyol per equilibrar la balança del independentisme que tants milions ha costat doncs allò ja s'esvait com el fum per que en realitat tot lo que venen es fum. Ja ni se sent parlar d'aquest enendre pagat per tots.....en fi .... mes hauria fet goig fer venir a altres al programa perque auesta marquesa és mes del mateix.
  Hiperventilat Novembre 21, 2021 | 15:13
  Els catalans no ens cal, la cordialitat de la llengua castellana es per llepar el cul al borbó.
  JAJAJA Novembre 21, 2021 | 15:32
  Quin mòmio, Déu meu, digne del PP.
  uno que vive en Tabarnia Novembre 21, 2021 | 15:41
  quant l,ignorancia es porta per bandera, passa el que passa
  Tano Novembre 21, 2021 | 16:11
  Per mi pot anar ha cagar a la via de la Renfe.
  X2 Novembre 21, 2021 | 17:24
  Es que els espanyols sou ocupants d'un territori que no es Espanya, ni parla castellà, sou simplement uns depredadors feixistes
  Manel Novembre 21, 2021 | 18:30
  Els espanyols Mb prou feines es comuniquen. Ells son mes d'exterminar cultures, colonitzar, executar i reprimir. El feixisme mai dialoga.
  fat boy Novembre 21, 2021 | 18:58
  Doncs hi ha centenars de milions d'estrangers que no necessiten pinganillos amb la senyora aquesta pero aixo no els fa espanyols.
  fat boy Novembre 21, 2021 | 19:01
  Doncs hi ha centenars de milions d'estrangers que no necessiten pinganillos amb la senyora aquesta pero aixo no els fa espanyols. Basicament perque no li correspon a aquesta tia dir qui es espanyol i imposar-ho als que no ho volen ser.

Nou comentari