Cau sobre el Govern l’acusació de finançar “accions anti-israelianes”

Una entitat contra el racisme i l'antisemitisme denuncia que la Generalitat col·labora en una xerrada de suport a Palestina per a activistes

La secció catalana de la Lliga Internacional contra el Racisme i l’Antisemitisme (LICRA) ha expressat el seu malestar per la col·laboració del Govern en una activitat que qualifica d'”acció de divulgació anti-israeliana, sense marge al debat ni l’equitat”. En concret, es tracta d’una denúncia d’una activitat de solidaritat amb Palestina organitzada per la plataforma Prou complicitat amb Israel sota el títol L’Estat d’Israel i la militarització de la vida. L’acte, que se celebra aquest dissabte a les 11 hores, consisteix en una videoconferència via Zoom d’Alejandro Pozo, investigador del Centre Delàs, i una sessió d’estratègies per a activistes.

La promoció de l’acte inclou els logotips oficials de la Generalitat de Catalunya, concretament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que depèn de la conselleria d’Exteriors. LICRA ha considerat “inadmissible” el suport del Govern a aquesta activitat i ha denunciat “la parcialitat i el finançament amb fons públics per aquest tipus d’actes que criminalitzen l’Estat d’Israel”.

Fonts del Govern consultades per ‘El món’ han desmentit que la Generalitat financiï aquesta activitat: “No financem ni aquesta activitat ni cap plataforma en concret”, apunten.

Nou comentari