Catalunya i Flandes reclamen més poder de decisió a la UE i s’emplacen a sumar forces

Aragonès i Jambon demanen interlocució directa amb les institucions europees

El president Aragonès i el ministre-president de Flandes, Jan Jambon, s’han emplaçat a unir forces per tenir “accés directe” i una “major participació” en les decisions de les institucions europees. Després de reunir-se aquest dimarts al Palau de la Generalitat durant uns tres quarts d’hora, Aragonès ha remarcat que és una “evidència” que els governs com el català i el flamenc han de tenir més pes a les instàncies europees, també en matèria dels fons de recuperació.

Per la seva banda, Jambon ha fet una crida als presidents d’altres “regions potents” d’Europa a “fer més pressió” a les institucions de la Unió perquè es tinguin en compte els seus “problemes i reptes” compartits.En aquest sentit, el ministre-president de Flandes ha anunciat que s’organitzarà una cimera a Brussel·les per “unir” aquestes comunitats, i s’ha mostrat complagut d’haver trobat en el president Aragonès un “soci”.

D’altra banda, el líder flamenc ha recordat que l’octubre del 2019 el parlament flamenc va votar de manera unànime una resolució que instava els governs català i espanyol a “implicar-se en un diàleg polític per salvar els conflictes i les diferencies” entre ells. “Aquesta crida a l’acció, malauradament, continua molt vigent”, ha continuat Jambon.

El ministre-president ha declarat que “admira la naturalesa democràtica, pacífica i inclusiva” del “moviment català”, i ha afegit que Catalunya “sempre serà un soci de Flandes”. “Continuarem instant la Comissió Europea perquè posi més ulls i orelles a les aspiracions de molts estats i regions d’Europa”, ha insistit.

Comentaris

  MHP 20/07/2021 8:11 pm
  Els flamencs, d'Andalusia?
  germamarx 20/07/2021 8:14 pm
  Tot el què vulgueu ......... però Flandes no té cap taula i els erreceros sí.
  Gonzalo 20/07/2021 8:20 pm
  Vaya ritmito lleváis, eh.....el otro día Andorra...hoy Flandes.... jajajajajaja!!!! Ampara-blas!!!!!!!
  FUERA LA OLIGOCRACIA 20/07/2021 8:34 pm
  Amigo piden mas PODER de decidir; que no es lo mismos que tener el derecho de AUTODETERMINACIÓN. Solo quieren PODER y mas PODER.

Nou comentari