El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa insinua que “altres agències” podrien estar darrere el Catalangate
  • CA

El líder de l’oposició, Salvador Illa, ha intentat treure pressió sobre el CNI i ha insinuat que “altres agències” podrien estar darrere del Catalangate, tot i que no ha volgut entrar en detalls. En una entrevista a Ràdio4 i La2, Illa ha posat en quarantena els resultats de la investigació de Citizen Lab i ha insistit que les “quatre vies d’investigació” que ha posat en marxa el govern espanyol ajudaran a saber “què ha passat” realment.

L’exministre s’ha mostrat “escandalitzat” per la possibilitat que l’independentisme hagi estat espiat, però ha reclamat esperar fins que acabin les investigacions que posarà en marxa el govern espanyol. Illa ha defensat que el viatge exprés a Catalunya del ministre de Presidència, Félix Bolaños, és demostra que el govern espanyol “es pren seriosament” el Catalangate. “No és un gest menor”.

El dirigent socialista ha donat per bones les paraules de la ministra de Defensa, Margarita Robles, que la setmana passada va dir que el CNI “no ha actuat al marge de la llei” i ha defensat l’executiu de Pedro Sánchez. Tant Robles com Bolaños li han traslladat en privat el mateix que diuen en públic, és a dir, que el govern espanyol “no té coneixement que s’hagi actuat al marge de l’estat de dret”.

Canvi de discurs

En els últims dies el govern espanyol ha variat progressivament el seu discurs. En un primer moment, la portaveu de l’executiu, Isabel Rodríguez, va dir taxativament que a l’estat espanyol “no s’espia”, mentre que, en les darreres aparicions públiques, els ministres han posat més èmfasi en desvincular el seu govern de l’espionatge que en negar els fets. “Si això hagués passat, que s’ha de veure, estic segur que no és perquè s’hagi rebut una instrucció d’un membre del govern d’Espanya”, ha dit Illa. “No dono per fet que ho hagi fet algú vinculat al govern espanyol”.

Més tebi ha estat quan se li ha preguntat pel govern de Mariano Rajoy, que hauria estat l’iniciador de l’espionatge massiu contra l’independentisme. “No ho sé”, ha reblat. “Qui governa ha de vetllar perquè el CNI actuï dins de la legalitat. Si es demostra, haurem de veure qui és responsable de la decisió“, ha apuntat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Teresina a abril 25, 2022 | 10:44
    Teresina abril 25, 2022 | 10:44
    Ens està insinuant que ell té una agència pròpia. O està insinuant agències bancàries. La retòrica d'aquest "polític" sembla bastant "reptilínia".
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 25, 2022 | 13:09
      Pere Llimonera i Citronell abril 25, 2022 | 13:09
      No, Teresina, está insinuando que este asunto del "Supremata-Gate" es una "OPERACIÓN ESPECIAL de GUERRA MEDIÁTICA" del supremacismo secesionista y sus partidos para intentar montar escándalo Político e intentar 'sacar partido' de ello y dar un poco de 'vidilla' al "Procés" que está amortizado, finiquitado; y viendo que se les hunde el invento y el sistema "Saca-Cuartos" y "arrapiña-Calers" se han dicho que había que hacer algo, pero ya; y han decidido tirar de esto a ver si podían montar un PoLLo que les reportase algo... El asunto del "Supremata-Gate" está ya claro: es un montaje enorme partiendo de 4 cosillas, es mas que obvio a estas alturas... Han hecho un Mar de una gota de Agua... Claro, que muchos catalanes han votado a "aquesta colla d'inútils i estafadors" separatas suprematas; así que Catalunya hoy día tiene lo que se merece tras 40 años de un Régimen de impostura y de falsificación de la Historia, de la Cultura y de todo; pero se está a tiempo aun; y ya es hora de cambiar, de dar un golpe de timón y reflexionar, darse cuenta que hay una realidad que "és Metafísicament impossible" : és la DeM0CRaCia dins el Supremacisme secesioniste"... Volantazo, y a otra cosa, mariposa... A dedicarse a cosas serias que la economía está muy mal y la Crisis apunta mal también... hay que olvidarse de esta 'colla' de Funambulistas, comediantes, Teatreros, saltimbanquis y cómicos...
      • Icona del comentari de: Ramonet a abril 25, 2022 | 14:48
        Ramonet abril 25, 2022 | 14:48
        Hòstia! quants dies fa q no et prens la medicació? No fotis el ruc, q t'estas quedant sense reg sanguini a les poques restes del cervell q et deuen quedar.
      • Icona del comentari de: Gavanenc a abril 25, 2022 | 16:10
        Gavanenc abril 25, 2022 | 16:10
        Ha, ha, ha "guerra" mediàtica [sic]. Quin tros de quòniam està fet aquest xovinista espanyol afruitat. Un afer interior de les entranyes cavernícoles i del clavegueram d'Espanya del qual en parla escandalitzat mig món, el democràtic. Per a guerra el lawfare que van engegar d'Espanya de fa anys i que cada volta se'ls hi en va més de les mans. Temps.
  2. Icona del comentari de: Ricard a abril 25, 2022 | 11:03
    Ricard abril 25, 2022 | 11:03
    Les proverbials mentides dels socialistes castellans. Calç viva. L'OTAN, d'entrada no. Etc.
  3. Icona del comentari de: rm a abril 25, 2022 | 11:06
    rm abril 25, 2022 | 11:06
    botifler traïdor caragirat, fastigosa rata de claveguera
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 25, 2022 | 14:07
      Pere Llimonera i Citronell abril 25, 2022 | 14:07
      Bueno, "rm", bueno, un poco de calma... Yo no soy particularmente 'Fan' de Illa, pero, tampoco hay que dedicarse a ofenderle de esa manera tan cruda y hasta grosera que tiene en general el secesionismo supremata... Recordemos que el Nacional Catalanismo de patrias inventadas nos tiene acostumbrados a "OPERACIONES ESPECIALES de ASALTO AL PODER DEMOCRÁTICO y al ESTADO de DERECHO", lo que otros resumen en la palabra G0LPe... Y los G0LPes y otros actos criminales políticos o político-económicos, están fuera y muy lejos de la Democracia... Son el tipo de "acciones" a las que estamos acostumbrados por parte del supremacismo secesionista y sus partidos, como este ultimo P0LLo que quieren montar para buscar un escándalo Político e intentar 'sacar partido' de ello y dar un poco de 'vidilla' al "Procés" que está amortizado, finiquitado; y viendo que se les hunde el invento y el sistema "Saca-Cuartos" y "arrapiña-Calers" se han dicho que había que hacer algo, pero ya; y han decidido tirar de esto a ver si podían montar un buen PoLLo que les reportase algo... O sea : Funambulistas, comediantes, ? ? ? Teatreros, saltimbanquis y cómicos...
      • Icona del comentari de: GAVANENC a abril 25, 2022 | 14:22
        GAVANENC abril 25, 2022 | 14:22
        Si, si, porque el partido de mafiosos del PP o del PSOE, no son sacacuartos, son las hermanitas de la caridad. Venga y vete a cagar a la via.....
        • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 25, 2022 | 14:41
          Pere Llimonera i Citronell abril 25, 2022 | 14:41
          ... Claro, pero, como dice el refrán: "Mal de muchos, consuelo de T0ntos"... Si resulta que te la están dando y metiendo el dedo con inventos fantasiosos, y delante de tus narices, y sueltas que "hay otros que también lo hacen", o " a otros también les meten el dedo"... Bueno, pues no todos, ni a todos... "Estem aviats"... De lo que se trata es que nadie le meta el dedo a los demas, o a otros que no quieran, claro; y de que todos se aperciban de si les están metiendo el dedo o no; y de no caer en simplezas...
  4. Icona del comentari de: Miserables traïdors a abril 25, 2022 | 11:18
    Miserables traïdors abril 25, 2022 | 11:18
    En un estat normal, tota la cúpula judicial política i picial estarien sent jutjats per delnquir sistemàticament. Al estafo espanol no passarà. I ni erc ni junts ni cup faran res, no fos cas que perdessin la cadira.
  5. Icona del comentari de: RAMON A a abril 25, 2022 | 11:25
    RAMON A abril 25, 2022 | 11:25
    La cosa mes rastrera de Catalunya
  6. Icona del comentari de: Heu a abril 25, 2022 | 11:27
    Heu abril 25, 2022 | 11:27
    Quines altres agències, llest? El ministeri de defensa? El ministeri d’interior? El ministeri de presidència? La policia? La guardia civil? L’exèrcit? La FNFF? Els GAL? La casa reial? L’esglesia? Aquest país fot olor a podrit d’una punta a l’altra!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 25, 2022 | 13:43
      Pere Llimonera i Citronell abril 25, 2022 | 13:43
      Mira, 'Heu', tal como yo lo veo, esto va a ser cosa de algún o algunos Mossos que ha/n actuado por su cuenta, antes de informar a instancias superiores, para rendir servicio a Catalunya y alejarla del mal separata supremata, y quizás por desconocimiento o imbuidos por la idea de que su acción no tenia nada de ilegal, o al menos no era de tal gravedad como algunos pretenden, frente a las acciones y disertaciones sistemáticas ilegales, G0lpistas, criminales y fuera del tiesto del secesionismo supremacista, obraron así para proteger a Catalunya, al resto de España, al Estado de Derecho y a la Democracia... !N0 debe tener mas Misterio que ese la cosa! ... Si se ha obrado de forma N0 estrictamente reglamentaria ya se verá; pero lo que si es cierto, es que el peligro real de G0lpismo, de actos criminales fuera de la Ley, de ataque a la Democracia y Estado de Derecho por parte del Movimiento del Nacional Catalanismo están siempre presentes a pesar de la Generosidad mostrada por todas las Administraciones del Estado de la Nación, y a pesar de los GeNeRoSos Indultos de que gozaron los convictos secesionistas...
  7. Icona del comentari de: Martinenc a abril 25, 2022 | 11:33
    Martinenc abril 25, 2022 | 11:33
    Quin individu més patètic aquest capitost del "govern alternatiu" de no sabem què. Qui els hi paga la festa a aquesta colla de renegats ?
  8. Icona del comentari de: Dalmau a abril 25, 2022 | 11:38
    Dalmau abril 25, 2022 | 11:38
    És clar segurament una agència de ""viatges" podria estar al darrere de tot el merder lawfare espanyol... Com més parlen més ho emboliquen. D'on no n'hi ha no en raja. Per a esdevenir un espanyolista com cal, els hi cal fer el mec com fa Illa ? Ni ells es creuen l'Espanya que diuen defensar, tot ho fan per odi vers el seu país origen, cada dia resta més palès. Fan molta, motíssima pena.
  9. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a abril 25, 2022 | 11:48
    Jeroni Munyós abril 25, 2022 | 11:48
    En suposat el cas que els espanyols haguessin subcontractat a sou "altres agències" per a fer feines brutes del deep state espanyol, això no treu la responsabilitat del patètic estat espanyol, ans al contrari. Ha d'estar molt malament del cap Illa per a dir aquesta mena de collonades en una entrevista. Això sí Rajoy, és clar va fer el mateix sense "agències"... A qui intenten aixecar la camisa d'una forma tant infame i barroera des del botiflerisme ? Quina credibilitat tenen Illa i la seva sucursal espanyola del PSOE, si a Madrid els hi fan el llit ?
  10. Icona del comentari de: Guim a abril 25, 2022 | 12:01
    Guim abril 25, 2022 | 12:01
    Doncs si han estat altres agències encara és pitjor.
  11. Icona del comentari de: De què va aquest? a abril 25, 2022 | 12:14
    De què va aquest? abril 25, 2022 | 12:14
    Fixa't, el que va ser ministre español dels difunts, ara INSINUA...Les coses s'han de dir clares, clar i català.
  12. Icona del comentari de: ALcotan SL a abril 25, 2022 | 14:09
    ALcotan SL abril 25, 2022 | 14:09
    Se va a desmontar este supuesto caso de espionaje ...organizado desde hace meses por los independentistas golpistas ..les saldra el tiro por la culata ...como el tsunami democratic
  13. Icona del comentari de: Ramonet a abril 25, 2022 | 14:11
    Ramonet abril 25, 2022 | 14:11
    Aquest farsant em recorda al del fairi.
  14. Icona del comentari de: ton c. a abril 25, 2022 | 15:53
    ton c. abril 25, 2022 | 15:53
    i tant que si sr. exministre Illa, hi ha l´agència catalana de l´aigua.
  15. Icona del comentari de: El cit campejador a abril 25, 2022 | 22:02
    El cit campejador abril 25, 2022 | 22:02
    A todos los supremacistas lazis que escriben aquí: dice el informe (hecho por uno de vosotros, vamos, que es juez y parte) que los teléfonos han sido pinchados. Lo que no dice el informe es por quién. Y vosotros acudáis directamente sin pruebas a España. Creo que cae sobre vosotros demostrar que ha sido España, que a día de hoy no lo puede afirmar nadie. Mientras tanto, iros a tocarla pensando en una escena entre fuigpelmon con castellà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa