Catalá demana "respecte" per les decisions de la justícia belga

El ministre de Justícia espanyol acata el dictamen de Brussel·les
El ministre de Justícia, Rafael Catalá
El ministre de Justícia, Rafael Catalá | ACN

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha mostrat aquest dimecres el seu "respecte" per la decisió de la Justícia belga de no lliurar als exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig: "Sempre respectem les decisions judicials, les que ens agraden més i les que ens agraden menys, però sempre des del respecte a la independència del poder judicial". En declaracions als mitjans de comunicació a Conca, Catalá ha recordat que el procediment de l'euroordre és "purament judicial", és a dir, que a diferència dels processos d'extradició els governs no hi intervenen. I en ser una "petició de jutge a jutge en la qual participen també els fiscals", el ministre ha remarcat que, "com sempre", l'Executiu de Mariano Rajoy la respecta i l'acata.


 

La Cambra del Consell —el tribunal belga de primera instància— ha rebutjat l'entrega dels tres consellers perquè l'euroordre emesa pel jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa del procés, Pablo Llarena, es basa en el mandat d'arrest nacional emès per la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, per la qual cosa els càrrecs entre una ordre i una altra no coincideixen.

 

El ministre ha recordat que "si els tribunals espanyols consideren que es pot esmenar l'error de forma" de les euroordres que el tribunal belga ha pres en consideració, "ho posaran en coneixement" de la Justícia belga. "Si no, és una decisió judicial i cal acatar-la", ha afegit.

Comentaris
Justícia espanyola justícia tril-lera llibertat presos politics
Estan massa acostumats a controlar la justícia i quan no poden fer-ho ...
Juguen al Poli güenno, poli malo, però en realitat tots són pitjors que dolents.
Mama
Sí, perquè si fas el mateix que amb la sentència de la manada ja no se on et ficaras
Todo el respeto
Pero el fiscal belga ha metido la gamba hasta el fondo. La decisión es errónea y la argumentación esperpéntica. Quizá no ha sido del todo desinteresado y la justicia belga no es tan independiente como la española.
Andreuza
Quan no les poden abastar, diuen que son verdes. Llibertat presos politics!
Fat Boy
"A la fuerza ahorcan", oi, Catala?. Perque no envieu al baturro Losantos a posar bombes a algunes cerveseries belgues ara que ve el bon temps i estaran plenes fins a la bandera?
Potser que comenceu a mirause que la vostre justícia és una injustícia
Clar
Senyor Catala: Aixo va pels seus? A nosaltres no ens cal home. Facin un curset de respecte per a franquistes espanyols si de cas.

envia el comentari