El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Castellà guanya les primàries de Demòcrates amb un 81% dels vots
  • CA

El portaveu de Demòcrates i diputat al Parlament, Antoni Castellà, ha guanyat les primàries del partit de cara a les eleccions catalanes previstes pel 14 de febrer amb un 81% dels vots. En roda de premsa telemàtica, els membres de la Sindicatura Electoral de les primàries de Demòcrates han anunciat els resultats de les votacions, que han tingut una participació del 45,86% del cens. Estaven cridats a votar els 2.500 afiliats del partit més 1.600 persones externes que s’havien inscrit.

Castellà ha intervingut en la roda de premsa i ha dit que el seu objectiu és formar una llista amb altres formacions i entitats independentistes que defensin la via unilateral com “la via realista” per aconseguir la independència. Tot i això, ha assegurat que Demòcrates té “tota l’estructura preparada” per presentar-se en solitari si no aconsegueix un acord per presentar una candidatura conjunta que defensi la via unilateral.

El líder dels Demòcrates ha guanyat la votació amb 1.554 vots (81,02%) per davant de Meritxell Plana, que ha obtingut 140 vots (7,30%) i d’Àlex Matabosch, que ha rebut 45 vots (2,35%). Hi ha hagut 179 vots en blanc (9,33%).

A les primàries també s’han escollit els candidats de Demòcrates en cada circumscripció: el mosso independentista Albert Donaire serà el número u per Girona després de guanyar amb el 41% de vots; Josep Antoni Obalat ho serà a Tarragona, on ha guanyat amb el 62% dels vot de la demarcació i Jordi Pou ha guanyat el primer lloc a Lleida amb el 46,20% dels vots. A Barcelona ha guanyat la diputada Titón Laïlla amb un 41,77% dels vots. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa