Casado titlla de “vergonya internacional” la presa de possessió dels presos polítics

Pablo Casado ha titllat de “vergonya internacional per a Espanya” la sessió constitutiva de les Corts Generals d’aquest dimarts. El líder del Partit Popular ha carregat contra la flamant presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, acusant-la de “còmplice” per permetre que els presos polítics prenguessin possessió amb fórmules que Casado qualifica de “míting electoral” i “acte de campanya”. “Avui hem hagut de veure com un pres preventiu per donar un cop d’Estat s’acostava al president en funcions d’Espanya i li deia ‘hem de parlar’”, ha lamentat Casado referint-se a Oriol Junqueras. El president del PP ha reclamat a Batet que analitzi “un per un” els juraments i suspengui “immediatament” els diputats independentistes en presó preventiva.

El líder del PP ha tornat a acusar Pedro Sánchez de tenir “pactes ocults” amb Esquerra i Junts per Catalunya i li ha demanat “ser transparent per una vegada”. Tanmateix, les crítiques més dures se les ha endut Batet, de qui Casado ha qüestionat la “capacitat” de presidir el Congrés fent complir el reglament. El president dels populars retreu a la presidenta de la cambra baixa estar “a favor dels que han vingut a insultar la democràcia” i s’ha referit al PSC com a “una espècie més de nacionalisme”.

Casado ha qüestionat que les fórmules utilitzades per Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, iJosep Rull al Congrés i Raül Romeva al Senat per prendre possessió siguin vàlides per ser reconeguts com a diputats i senadors, respectivament. “La Constitució o s’acata o no s’acata; o es defensa o s’ultratja”, ha assegurat. És per això que el líder dels populars ha anunciat que presentaran una iniciativa parlamentària per regular les preses de possessió i assegurar que no siguin “un formalisme”. 

Casado s’ha referit repetidament al cop d’estat del 23-F a l’hora de valorar la sessió d’avui i la presa de possessió dels presos: “Estava mirant Adolfo Suárez Illana i estava veient el seu pare enfrontar-se als colpistes quan sacsejaven [Manuel] Gutiérrez Mellado. I tanmateix, aquí estem veient com gran part de l’arc parlamentari està a favor dels que han donat un cop d’estat”, ha assegurat Casado, i ha afegit que “un hemicicle que encara té al sostre orificis de bala no mereix aquest espectacle”.

Nou comentari