Casado recrimina a Sánchez que “presumeixi” de la missió a l’Afganistan: “No és ètic”

El líder del PP exigeix al president espanyol que cessi el ministre Marlaska per "acostar 150 presos d'ETA"

El president del PP, Pablo Casado, ha recriminat aquest diumenge al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que “presumeixi” i celebri com un triomf la missió espanyola d’evacuació a l’Afganistan. “Cap mandatari mundial s’ha atrevit a celebrar el drama i l’horror que estem veient a l’Afganistan. No és ètic”, ha censurat Casado en el tradicional inici del curs polític del PP des de Cotobade, a Galícia. “Com podem alegrar-nos que les nostres tropes s’hagin hagut de jugar la vida per portar gent que seria massacrada a l’Afganistan?”, s’ha preguntat en veu alta el líder del PP, que també ha reclamat a Pedro Sánchez que “arrodoneixi la xifra” i cessi el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per “acostar 150 presos d’ETA”.

Sánchez ja ha tingut 38 ministres en 39 mesos. Li demano que arrodoneixi la xifra i cessi a Marlaska ja que acumula massa abusos”, ha insistit Casado, que ha enumerat polèmiques antigues com la gestió de la cúpula policial, la reforma del Poder Judicial i ara la política d’acostament dels presos d’ETA al País Basc. “Sota les ordres de Sánchez n’ha apropat 150, 96 dels quals amb delictes de sang”, ha apuntat el líder del PP, que ha recordat que avui és l’efemèride de l’assassinat a Zumárraga del regidor popular Manuel Indiano, fa 21 anys. 

Casado ha defensat també el “sentit d’Estat” del PP, fins i tot quan està l’oposició, i ha assegurat que quan arribin al govern “s’haurà de donar la volta a Espanya com un mitjó”. “Sánchez no diu la veritat ni al metge. El PP sempre ha tingut la mà estesa al govern, però s’ha trobat amb un no és no i un cordó sanitari”, ha lamentat el líder del PP, que ha parlat de la seva agenda de “reformisme tributari i fiscal”. “No és sostenible dir que no hi ha solució, mentre demà la llum tornarà a marcar el seu setè rècord històric”, ha etzibat Casado. 

El president del PP ha reivindicat una Llei que tregui del rebut de la llum totes les despeses no energètiques de la factura i ha carregat contra la “política energètica nul·la” de l’executiu de Sánchez. “Per què a Espanya es paga un 40% més per l’energia que en d’altres països europeus? Què volen, que tornem a la cova?“, ha conclòs Casado.

Comentaris

    mala peça 30/08/2021 9:24 am
    i tu pablo tarado el fraCasado, ets una "persona" ètica, començant pels màsters, doncs no ho ets, un hereu i practicant del franquisme, mai serà persona, ni sabrà que és la ètica

Nou comentari