El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado, a Sánchez: “No estarà sol en aquesta batalla”
  • CA

El líder del PP, Pablo Casado, donarà suport al decret de mesures del govern espanyol per fer front al coronavirus i diu a Sánchez que “no estarà sol en aquesta batalla”. Durant la seva intervenció al Congrés, ha dit que ha trobat a faltar “autocrítica” en el discurs de Sánchez però que “ja hi haurà temps de dirimir responsabilitats”. “Com li vaig dir, trobarà més lleialtat en nosaltres que en els seus propis socis, si ells intenten condicionar mesures, aquí ens té a nosaltres per aprovar-les”, li ha dit al president. En aquest sentit, li ha demanat que “no li tremoli el pols” i que els “utilitzi” davant “dels que li posin impediments”.

Casado ha reclamat també que l’Exèrcit es desplegui per tot el territori nacional “sense atendre a pressions”. El líder popular ha dit també que donarà suport a les mesures però li ha demanat a Sánchez que les ampliï i que n’hi inclogui per als autònoms, que creï un pla de xoc fiscal, rebaixi els impostos de societats o els d’activitats econòmiques. També li ha reclamat que cancel•li els increments fiscals.

A més, li ha reclamat més recursos per a les comunitats autònomes perquè, segons ha dit, el fons de contingència previst no és suficient. “Necessiten que els retornin els milions que els deuen”, ha dit. “En aquesta hora greu és quan més orgullosos ens hem de sentir de viure en un país que disposa de les capacitats per derrotar la pandèmia i d’unes institucions que se situen al capdavant”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa