Casado retreu al PSOE que s’apropi al discurs republicà de Podem

Sobre Joan Carles I diu que "les respostes que calgui donar les haurà de donar la Casa Reial"

El president del Partit Popular, Pablo Casado, considera que les respostes sobre la fortuna de Joan Carles I i la regularització dels seus comptes les ha de donar la Casa Reial. Casado ha destacat, però, el paper del rei emèrit com artífex del període constituent: “Em quedo amb el llegat de Joan Carles I per la democràcia i la transició“, ha assenyalat. El president popular ha evitat, així, desautoritzar la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ahir assegurava que no tothom és igual davant la Llei, en defensa del monarca. Casado, de visita a Badalona, s’ha posicionat al costat de Felip VI, qui, diu, de “forma escrupolosa” està seguint la “línia d’exemplaritat del seu regnat” manifestada el dia de la seva proclamació.

Casado ho ha dit en una visita a la nau incendiada dimecres a la nit a Badalona i on hi van morir tres persones. Al líder popular l’han acompanyat el president del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, i l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Casado s’ha remès al posicionament ja manifestat diumenge sobre la postura que el Partit Popular manté sobre la situació del rei emèrit, de qui n’ha defensat el paper dut a terme en el tombant entre dictadura i democràcia. “Des del partit Popular defensem el llegat de Joan Carles I i l’acció legal de Felip VI”, ha assenyalat.

Si cal veure el full de ruta on fixar-nos com a paràmetre d’exigència de responsabilitat, em quedo amb el discurs de proclamació de Felip VI, on davant les Corts Generals va deixar clara la línia d’exemplaritat del seu regnat“, ha assenyalat. Com a contrapès, ha retret els vídeos que el soci del PSOE al govern espanyol, Podem, ha fet en contra de la monarquia, juntament amb altres expressions procedents de “partits independentistes i ‘batasunos'”.

 

Posicionament intacte per la reforma del poder judicial

D’altra banda, Casado també s’ha mostrat inamovible pel que fa al posicionament sobre la reforma del poder judicial, després que Pedro Sánchez hagi assenyalat aquest divendres que hi contactarà per abordar-la. “Diu que un mes i mig després em retornarà la trucada per parlar de la renovació de les institucions, la nostra posició no ha variat”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha recordat que calen tres cinquenes parts del Congrés per aprovar la reforma per majoria, una suma que la fan PSOE i PP: “Cap altre partit ha de formar part de la negociació, i més quan arremeten contra el poder judicial, la Casa Reial o la unitat nacional, o en favor del blanquejament dels que no condemnen el terrorisme etarra”, ha expressat.

Nou comentari