El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado reclama al govern espanyol la ruptura de l’acord Schengen
  • CA

 

 

El candidat a la presidència del PP, Pablo Casado, s’ha sumat aquest dijous a la petició del seu partit perquè el govern de Pedro Sánchez suspengui l’acord sobre l’espai Schengen després de la decisió del tribunal de l’estat alemany de Schleswig-Holstein sobre una extradició del president Carles Puigdemont només per un delicte de malversació.

 

Així ho ha assenyalat Casado aquest dijous durant la seva visita a Valladolid, on ha acudit per mantenir una trobada amb afiliats i representants del Partit Popular i ha qualificat de “preocupants” les notícies arribades des d’Alemanya, on el tribunal d’aquest estat ha acordat extradir el president de la Generalitat només per malversació i no per delicte de rebel·lió.

 

El dirigent popular ha considerat que aquesta decisió “no respecta la jurisdicció espanyola”, per la qual cosa ha defensat que el seu partit ha de “fer respectar Espanya”, de manera que s’ha unit a la petició ja formulada per representants ‘populars’ que el govern d’Espanya suspengui temporalment l’espai Schengen de lliure circulació de ciutadans.

“Si no es respecta aquesta posició”, ha considerat Casado, es podrien mantenir certes resolucions judicials amb la ruptura del citat acord europeu, alguna cosa que ha recordat que en la història recent ha ocorregut a estats com França, que l’han suspès en sis ocasions.

 

Segons el parer de Pablo Casado, resolucions com la sol·licitud d’extradició de Puigdemont “en cap cas poden quedar postergades sobre la base d’uns delictes que no cobreixen la totalitat de la petició del magistrat”.

 

“Si presideixo el PP no es toleraran aquest tipus d’humiliacions a la sobirania nacional d’un país com Espanya que té una història suficientment dilatada i un paper en la construcció europea suficientment important com para se’ns hagi d’avergonyir d’aquesta manera”, ha reflexionat Casado.

A més, ha lamentat la “vergonya” i el “goig dels independentistes”, ja que entén que se senten “confirmats” per un entorn internacional que considera que hauria de donar suport a la “posició clara” d’Espanya. “La defensa de la legalitat i les llibertats a Espanya no es pot veure conculcada pel secessionisme”, ha incidit.

 

Igualment, ha reflexionat que altres països com Alemanya i França no entendrien que, en un cas similar d’extradició, se’ls “fes el que se li està fent a Espanya”, al mateix temps que ha recordat que l’espai Schengen es va acordar per “ser lleials entre països” i “respectar la jurisdicció dels països de la Unió Europea”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa