Casado reclama a Sànchez que respongui “l’amenaça” d’Aragonès

El líder del PP assegura a Barcelona que acabarà amb la immersió

Un Casado unplugged i emmarcat en el búnker espanyolista a Catalunya. Així ha visitat Pablo Casado Barcelona aquest migdia, amb l’excusa d’un debat arran del programa “Creiem en una. Espanya unida i en llibertat” de cara la propera Convenció del PP per reformular l’ideari de la formació pels propers comicis. En el recinte de Sant Pau, acompanyat dels líders de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, o del president de la Fundació Joan Boscà, Joaquín Guell, na Julia Calvet de l’associació S’ha Acabat i Ana Losada de l’Asamblea por una escuela bilingüe així com el triumvirat popular a Catalunya amb Xavier Garcia Albiol, Alejandro Fernández i Josep Bou, ha carregat contra el suposat pacte entre “‘l’independentisme falsari i el sanchisme”, ha proposat el canvi del Codi Penal per castigar la “rebel·lió impròpia”, ha titllat de “taula de pòquer” la “taula de diàleg” i ha exigit a Pedro Sánchez que “respongui l’amenaça” del president Pere Aragonès, de convocar un referèndum abans de 2030. De fet, ha compromès a tallar en sec la “interlocució privilegiada amb els independentistes”.

Casado ha pronunciat un discurs duríssim no només contra el Procés sinó també contra els acords o complicitats que al seu parer pacten amb Pedro Sánchez. Així ha qualificat “d’aberrant” que Sánchez “s’assegui en una taula per esquivar la legalitat, desbordar la Constitució, i pactar sobre qüestions sobre les quals el Govern no té autoritat legal per a negociar “. En la mateixa línia, ha definit els indults com un “pagament en diferit de la investidura” i “han de negociar i subhastar el preu de la seva continuïtat al poder”. “Volen pactar l’amnistia com si Espanya fos una dictadura i l’autodeterminació com si Catalunya fos una colònia”, ha afegit. D’aquesta manera, ha esperonat a Sánchez que “respongui l’amenaça de Pere Aragonès sobre la data i condicions d’un referèndum”. Una decisió que segons Casado no prendrà per por a “perdre la seva responsabilitat institucional per un grapat de vots pels pressupostos”.

El líder del PP ha ofert sis punts pel “retrobament” amb Catalunya. En primer terme, prohibir els indults pels delictes de sedició i rebel·lió; prohibir els referèndums; crear el delicte de rebel·lió impròpia -sense violència- que s’assimili al d’altra traïció d’altres països europeus; suprimir el Diplocat; modificar la llei de l’audiovisual per acabar “amb la propaganda pública de Tv3 i Catalunya Ràdio” i acabar amb la immersió a través d’una modificació de la Llei d’Educació amb la creació d’un “MIR educatiu” igual per a tot Espanya. Més enllà del codi penal, el president del PP també ha defensat abaixar impostos i reduir legislació. Un pla que ha contraposat amb el del PSOE que segons Casado és “la impunitat per als delinqüents i una taula per a l’autodeterminació i l’amnistia”.

En el debat posterior, Guell ha proposat la creació d’una xarxa d’escoles “meritocràtiques” que depenguin del ministeri d’Educació per contrarestar l’escola pública i concertada que aplica la immersió. Losada ha demanat finançament per lluitar contra l’escola catalana perquè s’han d’enfrontar a “monstres” com Òmnium i ANC “finançats amb diner públic”. Sánchez Costa ha reclamat que l’Estat faci cas als no independentistes, i Calvet ha assegurat que a Barcelona té el mateix índex de delinqüència que Bogotà.

Comentaris

  Josep 31/08/2021 2:42 pm
  Sense sang no farem l'independència
  Ramon 31/08/2021 4:56 pm
  Com arrivi a manar aquest tarat, ja ens podem preparar.
  RAMON A 31/08/2021 5:06 pm
  Els cuatre chulos garrulos,Jo provaria de fe el mateix a Gibraltar
  Anònim 31/08/2021 5:09 pm
  Quina pa d’illa de fills de p… ,embusteros, corruptes, vividors, estafadors, títols comprats per seguir se’n uns incults e ineptes.
  Tano 31/08/2021 7:40 pm
  Asqueroso inútil. Analfabeto total.
  Evarist 31/08/2021 8:58 pm
  tal com estan co·locats el poden afusellar
  La seva forma de aconseguir Masters, t'ho diu tot d'ell. 01/09/2021 8:39 am
  Que es pot esperar de un estafador? Que es pot esperar de un tipus que per escalar a la politica roba masters?
  miquel puigpelat 01/09/2021 10:00 am
  Em sap greu i a la vegada m'alegra, que el "gobierno más progresista de la historia del país más democrático del mundo", enlloc d'oposició tingui enemics. Un país sense una oposició constructiva, és un país mort. Com l'espanya d'en Casado.

Nou comentari