Casado promet tombar Torra i “reconquerir” els catalans amb Tabarnia

Reivindica una "única Espanya", critica la llei de l'eutanàsia i assegura que "farà que es respecti" el PP

Pablo Casado amb els ministres de Rajoy que donen suport a la seva candidatura

Pablo Casado amb els ministres de Rajoy que donen suport a la seva candidatura | Candidatura Pablo Casado

 

Pablo Casado ha demanat el vot dels compromissaris del PP per esdevenir president del partit i “reconquerir” els catalans fent que “aquesta Tabarnia hipotètica sigui de veritat”, en un discurs on ha reivindicat també una “única Espanya” i ha desplegat els valors de la dreta “desacomplexada” mitjançant la seva oposició a la llei de l’eutanàsia i el ‘dret a la vida’. “Aturarem el pla de Torra” perquè “caigui l’engany independentista”, ha apuntat en un discurs contundent –i més aplaudit que el que ha ofert abans la seva contrincant, Soraya Sáenz de Santamaría- on ha assegurat que ell “farà que es respecti” el PP i “recuperarà l’espai” que li han pres al PP “altres forces”, en referència al PP. La seva presidència, ha afirmat, és la d’un “enamorat d’Espanya”. Ha tancat el discurs, precisament, amb un “visca el PP i visca Espanya“, i ha promès que en cas de victòria vol integrar Soraya Sáenz de Santamaría.

 

Casado ha volgut desarmar les crítiques que li ha llançat Sáenz de Santamaría per no haver acceptat una llista unitària i ha recordat que en el cas que haguessin concorregut els dos sols a la primera fase de les primàries el resultat podrà haver estat diferent i Sáenz de Santamaría potser no seria la candidata més votada. “Us puc garantir que ningú substituirà el vostre mandat”, ha afirmat abans d’ensenyar el seu primer carnet del PP i reivindicar “el millor d’aquest partit” i defensar la “legitimitat dels compromissaris” per decidir el futur del PP.

 

 

El candidat a la presidència del PP també ha afirmat que la seva formació és la de la defensa de la unitat d’Espanya. “Una única Espanya”, ha afirmat abans de recordar que ena questa campanya va anar a Alsasua a defensar la Guàrdia Civil. També a Catalunya, on va anar a la comandància de la Policia Nacional a dir “que no han de demanar perdó per fer el que els va demanar una jutgessa” que és “la defensa de l’Estat de dret”. “Donarem la batalla com hem fet aquests anys a Catalunya perquè us necessitem”, ha afirmat dirigint-se als líders del PPC que han estat víctimes, diu, “d’amenaces i xantatges”. En aquest marc, ha afirmat que el seu partit “tornarà a parar el pla de Torra i de Puigdemont” i s’aferrarà als principis que li han fet “guanyar sempre les eleccions”. 

 

Ha anunciat els noms de la seva executiva de la que formaran part, si guanya, Rafael Catalá, Juan Ignacio Zoido, Isabel García Tejerina i Dolors Montserrat, a més d’Andrea Levy i Javier Maroto. Al seu discurs ha apel·lat a la “il·lusió” del partit que “és necessària” per “tornar a sentir aquest orgull de pertànyer al millor partit d’Espanya”. “Necessitem tornar a ser aquell PP dels 11 milions de vots” amb “il·lusió i una renovació tranquil·la, constructiva i de futur comptant amb tots”. “La renovació és comptar amb tots i també obrir portes i finestres per aconseguir que aquest partit s’obri a la societat i recuperar aquest espai que ens han pres alguna partits”. 

Nou comentari