El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado ofereix a Sánchez un pacte d’estat sobre immigració i legislar l’ocupació il·legal
  • CA

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ofereix al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, un pacte d’estat per abordar la política d’immigració vinculada a la política exterior. De la mateixa manera, ofereix desenvolupar una legislació que abordi l’ocupació il·legal que, diu, defensi els drets dels ciutadans. El líder popular considera, a més, que cal que les administracions tinguin més capacitat de resposta en aquesta matèria per evitar tragèdies com l’incendi d’una nau industrial abandonada i ocupada a Badalona dimecres a la nit, on hi van perdre la vida tres persones. Casado ho ha dit en una visita a la nau juntament amb el president del Partit Popular Català, Alejandro Fernández, i l’alcalde, Xavier García Albiol.

En la visita a la localitat ha agraït a l’alcalde la tasca feta per “coordinar una resposta davant del problema que l’Ajuntament ja havia denunciat” en reiterades ocasions i vinculada a les ocupacions il·legals. El líder popular ha apuntat el greuge de l’ocupació en un context accentuat per la crisi de la covid-19 i els casos d’onades migratòries amb Espanya com a destinació. “Vull oferir al govern espanyol un acord d’Estat per abordar la política d’immigració, vinculada a la política exterior”, ha assenyalat Casado. En aquest sentit, opta per plantejar una legislació sobre ocupació il·legal i “en favor de la ciutadania”. Tot plegat, ha dit, per evitar tragèdies com la viscuda a Badalona.

“La nostra proposta és reforçar l’acció de les administracions, ja registrada al Congrés, que necessiten fons municipals per abordar la política social per a persones sense llar”, ha afegit Casado.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa