El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado no rectifica i Sànchez tira endavant la querella per injúries
  • CA

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha anunciat que tirarà endavant la querella per injúries i calúmnies que va presentar contra el líder del PP, Pablo Casado, després que el popular s’hagi negat a retractar-se en un acte de conciliació que s’ha celebrat aquest dimarts en un jutjat de Madrid. Durant un acte del PP a l’Aragó, Casado va acusar Sànchez d’incitar a la violència i d’haver destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil durant la concentració del 20-S davant la conselleria d’Economia.

És la segona querella de Junts contra el líder popular després de la que va presentar quan Casado va assegurar que a Catalunya hi ha professors que tenen “instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen castellà”. Sànchez ha acusat Casado de no voler “retirar les seves mentides” i que ha decidit “plantar-se i dir prou” a la manera de fer política del dirigent popular, un habitual difusor de fake news i mentides sobre Catalunya.

“Els tribunals han d’actuar i han de frenar de forma radical aquesta actitud”, ha afirmat el secretari general de Junts, que està convençut que el Suprem admetrà a tràmit les querelles i que l’aforament del líder del PP “no servirà perquè quedi immune a les seves mentides i falsedats”. Casado va acusar l’exlíder de l’ANC d’haver “destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil” i d’haver “instigat a la violència” durant la concentració del 20-S.

De fet, la defensa de Sànchez es basa precisament en la sentència del Tribunal Suprem per rebatre les paraules del líder popular. Tal com va avançar el Món, Sànchez reclama a Casado 24.000 euros d’indemnització, que destinarà a entitats de promoció de la llengua catalana, i una rectificació pública en una roda de premsa similar a la que va organitzar per criticar que Junts hagués presentat una altra querella per les seves declaracions sobre l’escola catalana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 25, 2022 | 13:57
    Gonzalo gener 25, 2022 | 13:57
    Es verdad....le metieron en la cárcel por ir mal afeitado. Delincuente, mejor tapate, que ya has pisado la cárcel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa