El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado: “Ningú ens ha de portar a la moderació perquè sempre hi hem estat”
  • CA

El president del PP, Pablo Casado, ha afirmat que els populars són un partit “de centre, reformista i liberal” que no ha de rebre cap “lliçó” de “l’esquerra més radical”. “Ningú ens ha de portar a la moderació perquè sempre hi hem estat”, ha afirmat Casado, que ha defensat la candidatura de Carlos Iturgaiz a Euskadi tot i el fracàs de l’aposta per anar en coalició amb Cs a les eleccions basques i ha reivindicat la victòria per majoria absoluta del president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, que es va oposar a la suma amb el partit liberal. Segons Casado, els resultats de Feijóo demostren que “quan el centredreta s’uneix al voltant del PP és capaç de derrotar a la suma del socialisme, populisme i nacionalisme”.

Casado ha assegurat que els resultats de les eleccions a Galícia i el País Basc són un “suspens a la gestió de Pedro Sánchez”, ja que el “PSOE s’estanca” mentre que el PP “segueix a l’alça” a les enquestes. En una intervenció pública aquest dimecres a la reunió del Comitè Executiu estatal del PP, Casado ha negat que els populars estiguin generant “crispació” i ha dit que seguiran fent una oposició “moderada en el to i contundent en el contingut”.

“Ningú ens ha d’apartar en el combat contra la radicalitat d’alguns”, ha dit, i ha afirmat no entendre la crítica per ser “excessivament exigents”. “El més curiós és que els que pretenen receptar carnets de centrisme són els que pacten amb populistes, comunistes i independentistes des del govern més radical de la nostra història”, ha afirmat.

Feijóo reivindica el centrisme

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha reivindicat el PP com a partit “centrat, temperat” i “d’Estat”. “Nosaltres no canviarem els nostres principis per unes modes. El PP no és un partit frívol” sinó que és “alternativa” de govern, ha dit en una atenció als mitjans a l’entrada. Feijóo ha dit que la seva majoria absoluta demostra que “quan se li parla així de clar a la gent, el populisme no entra”, “ni d’extrema esquerra ni d’extrema dreta”.

“El PP té un gran futur si seguim insistint en els nostres principis, sent un partit centrat”, ha remarcat Feijóo, crític de fa mesos amb el gir a la dreta que va fer Casado per competir amb Vox. Feijóo ha agraït el “compromís” del líder del PP a aquests comicis i el fet que “hagi entès” el seu enfocament autonòmic. El president gallec va rebutjar l’aposta de Casado de formar una coalició amb Cs, una fórmula que ha obtingut mals resultats al País Basc.

Iturgaiz: Cal “reorganitzar”

El candidat del PP a Euskadi, Carlos Iturgaiz, ha dit que és moment de reflexió i “autocrítica” i ha defensat que caldrà “reorganitzar” el partit, que actualment té una presidència interina. Iturgaiz ha afirmat que el PP buscarà defensar “l’espai de centredreta constitucionalista”. En l’àmbit estatal, Iturgaiz ha dit que els populars tenen “molt clares les bases” en què se sosté el partit, que és “estar solucionant els problemes reals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa