Casado insta els independentistes a exiliar-se si volen marxar d’Espanya

El candidat a la presidència del PP diu que cap policia ha de demanar perdó per "defensar els drets i llibertats" i creu que el 155 ha estat un "fracàs"

 

 

El candidat a la presidència del PP espanyol Pablo Casado ha instat aquest diumenge els independentistes a fugir a Brussel·les o Alemanya si volen marxar de l’estat espanyol, perquè “Catalunya no se n’anirà d’Espanya”. De fet, ha dit que no li preocupen els polítics independentistes presos, sinó els “centenars de milers de catalans” als quals el govern espanyol “deixa sols” i els diu, suposadament, que qui mana a Espanya són Carles Puigdemont i Quim Torra. En una visita a Barcelona, Casado també ha dit que cap policia espanyol ha de demanar perdó per “defensar els drets i llibertats” i creu que el govern espanyol no ha de dialogar amb els independentistes.

 

En el dia central de campanya de les primàries al PP, Casado ha visitat Catalunya, on farà un acte amb militants a Barcelona i un altre a Lleida per veure el partit de la selecció espanyola de futbol. A la capital catalana s’ha presentat davant de la Prefectura Superior de Policia, a la Via Laietana, on ha saludat els agents que custodien la porta. En el primer dia de campanya va visitar la caserna de la Guàrdia Civil d’Altsasu (Navarra). Li ha donat suport l’exdirector general de la Policia, Ignacio Cosidó, i ha mantingut un breu diàleg amb el president de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas, que li ha demanat més suport en les polítiques a favor de les víctimes.

 

Casado ha fet aquest gest per donar el seu màxim suport i “admiració” a la policia i la Guàrdia Civil en la seva tasca a tot l’estat però especialment a Catalunya. De fet, ha dit que “no s’ha de demanar perdó per aquells funcionaris que compleixen la funció de defensar els drets i llibertats”. “Al contrari, són els governants irresponsables que han de demanar perdó per portar la ciutadania a intentar incomplir la llei i sobretot a l’enfrontament social, la divisió de les famílies, la fallida econòmica ja gairebé irremeiable i un ridícul internacional”, ha afegit.

 

“Si sóc president, Catalunya serà el pilar de la meva actuació, perquè aquí és on es lliura el major desafiament a la llibertat i la igualtat dels espanyols”, ha assegurat. “No hi haurà contemplació ni diàleg amb qui vol trencar la legalitat, no hi ha d’haver cap simpatia cap els que estan fracturant Espanya”. De fet, ha criticat el PSOE per “parlar de reformar la Constitució per obrir-la en canal per acontentar els que volen trencar Espanya”. Igualment ha criticat l’apropament dels polítics catalans presos a centres penitenciaris catalans: “No em preocupen els quatre presos que eren a la Generalitat i van cometre delictes molt greus, em preocupen els centenars de milers de catalans als quals el govern espanyol deixa sols, perquè qui mana són Torra i Puigdemont”, ha dit. I ha afegit que “ningú vol marxar d’Espanya, Catalunya no se n’anirà d’Espanya, si els independentistes volen anar-se’n, que marxin com Puigdemont a Brussel·les o Alemanya”.

Preguntat per la possible aplicació de l’article 155 altra vegada, ha dit que ho tornaria a fer i que s’hauria d’haver aplicat abans i de forma més extensa perquè ha estat un “fracàs”. “A la vista està el que ha passat i segueix passant a TV3, l’adoctrinament i incapacitat perquè s’ensenyi en castellà a Catalunya o la retirada de la supervisió financera”, ha posat d’exemple. Però a banda de la resposta jurídica i constitucional, Casado creu que el govern espanyol ha de fer més política i tenir més presència institucional a Catalunya, però “no fer-se fotos ni apel·lar al diàleg amb els que volen imposar idees sectàries i supremacistes”.

 

Casado vol “recuperar i liderar l’Espanya dels balcons, l’Espanya transversal que demanava parlar clar i sense complexos del que passava a Catalunya, que va posar la bandera espanyola al balcó perquè la protegissin de l’amenaça secessionista”.

 

Guanyar les municipals a les àrees metropolitanes perquè “mori” l’independentisme 

 

Per a ell, fer política és “dir que els partits constitucionalistes poden guanyar a Barcelona, Tarragona, L’Hospitalet de Llobregat o Badalona”. “Tota aquesta força majoritària pot reformar la societat, l’entelèquia de Tabàrnia és un símbol del que ha de passar a les municipals”, ha explicat. Per això, vol que el PPC faci una aliança constitucional per “tornar a ser alternativa de govern útil, no només guanyar en vots com en les passades autonòmiques, sinó per fer oposició o liderar l’alternativa de govern, cosa que no va fer Cs”. “Si recuperem el cinturó metropolità, Tarragona, si governem a Barcelona, l’independentisme haurà mort i compençarem a recuperar espai cívic, sense ira, amb capacitat d’acords dins de la llei i desterrant el racisme i el supremacisme de Torra en declaracions inadmissibles en un país democràtic”, ha conclòs.

 

De fet, creu que el PPC és “l’avantguarda” de tot el PP espanyol, ja que “són persones que han patit molt, amb pintades a les seus, amenaces de mort i d’agressió o fills assenyalats a les escoles”.

 

RTVE

 

Sobre la pugna entre PSOE i Podem per pactar el nou director general de RTVE, Casado ha dit que les acusacions que feien al PP sobre manipulació política de l’ens públic eren “falses” i que unes setmanes després d’arribar al poder, les esquerres “s’han tret la careta: no els agrada la pluralitat informativa”. Casado ha dit que Pablo Iglesias ja va dir el 2015 que volia governar RTVE, l’agència EFE i el CNI.

 

De fet, ha dit que si ell presideix el PP no admetrà els “xantatges” dels partits que han donat suport a Pedro Sánchez en el debat de l’eutanàsia, l’acostament de presos etarres i polítics catalans o la direcció d’RTVE.

 

 

Nou comentari