El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado impulsa la reforma del Codi Penal per tipificar la “sedició impròpia”
  • CA

 

 

El nou president del PP, Pablo Casado, ha celebrat el primer Comitè Executiu Nacional del seu partit a Barcelona aquest matí. “No el fem aquí casualment, sinó per demostrar que venim a no permetre que s’incompleixi la llei”, ha advertit. Casado ha començat fort, fins al punt, que ha anunciat que presentarà una proposició de Llei al Congrés per reformar el Codi Penal per tal d’incloure els delictes de “sedició impròpia” i de “convocatòria il·legal de referèndums”

 

Casado ha justificat la decisió per evitar que els recordatoris del 20 de setembre, de l’1-O o del 27-O serveixin de motiu per intentar assolir la independència de Catalunya. Així mateix, també ha subratllat que han posat les alarmes en constatar que el referèndum s’hagi integrat a l’ordre del dia de la reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que s’ha de celebrar el proper 1 d’agost. 

 

Pel nou líder del PP el delicte de convocatòria il·legal de referèndums -ja tipificat pel govern d’Aznar i derogat per José Luis Rodríguez Zapatero- va ser útil per “aturar el Pla Ibarretxe”. Pel que fa al delicte de sedició impròpia, ha aclarit que pretén estar preparat per si en la propera Diada o en altres esdeveniments els independentistes “preparen qualsevol tipus de ruptura de la legalitat” o de la “seguretat ciutadana”, hi hagi “mecanismes de reacció”.

 

Així mateix Casado ha recordat que el PP té majoria absoluta al Senat. Una eina que considera indispensable per “tenir controlat el secessionisme” i “acabar amb la ira que hi ha a Catalunya” o “vigilar que TV3 no faci més propaganda”. 

 

Fer fora el “populisme de Colau”

 

Per altra banda, Casado ha apostat per apostar per una “acció coordinada” de les forces “constitucionalistes” de cara a les municipals a Catalunya per fer fora el “populisme d’Ada Colau”. Un acció amb què compta amb el PSC. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa