El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado es reafirma i diu que la proposta pretén evitar que hi hagi “nadons abandonats”
  • CA

 

 

El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dijous que la seva proposta d’ajornar l’expulsió de dones immigrants si donin en adopció busca “ajudar” i “defensar” aquestes dones i donar-los “tot el suport” en aquest procés. Segons Casao, la mesura busca combatre que hi hagi “nadons abandonats” i portar a nivell de tot l’Estat el protocol que ja se segueix a territoris com Madrid.

 

En tot cas ha afirmat que se sent víctima d’una “fake news” per les informacions que apunten que el PP pretenia “blindar” i no expulsar aquestes dones, quan l’expulsió es produirà igualment un cop acabat el procés de donació del nen. Segons Casado, “el que proposa el PP és que les mares embarassades que decideixin donar el seu fill en adopció en comptes d’abandonar-lo tinguin garantida la confidencialitat i els mateixos drets que si estiguessin regularitzades”.

 

Tot plegat, ha dit, per “evitar” que apareguin “bebès abandonats”, de manera que quan lliurin el nen a una institució pública aquesta institució no informi “com exigiria la llei d’estrangeria”. D’aquesta manera, segons Casado, “es garanteix la protecció del menor, de la mare i dels facultatius que decideixin no entregar la documentació de la seva identitat si està en situació irregular”. La mesura, ha conclòs “garanteix els drets d’aquesta dona” i “totes les ONG l’avalen”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa