Casado diu que és “irrellevant” que Vox també es manifesti a Colón

El líder del PP afirma que, si governa, "revertirà" l'agenda "absurda" de Sánchez amb l'independentisme

El president del PP, Pablo Casado, ha dit que és “irrellevant” quins partits secunden la manifestació contra els indults convocada a la plaça Colón de Madrid del 13 de juny per la plataforma Unión 78. En un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press aquest dimarts al matí, Casado ha defensat que la presència de Vox “és exactament igual” perquè el PP té “l’obligació d’estar amb l’Espanya real” i veu el debat un “globus sonda” de la Moncloa. “Si això implica compartir espai amb altres partits, benvingut sigui“, ha afirmat el líder dels populars, que ha remarcat que “el que li faria vergonya és tenir fotos amb Bildu”. Casado ha afirmat que, si governa, tipificarà com a delicte els referèndums il·legals i defensarà les penes de sedició.

Segons Casado, el govern espanyol “corromp” la figura de l’indult per “pagar un preu polític” per seguir a la Moncloa dos anys més. “Anomenar concòrdia a una fosca transacció és una manipulació grotesca per posar-ho al servei dels propòsits més baixos”, ha opinat. El líder del PP creu que l’executiu de Pedro Sánchez està en fase “terminal” perquè és “ostatge d’aquells que volen destruir Espanya”. “Acceptar xantatges no és de valents, és una covardia i una traïció”, ha insistit.

Casado ha dit que els indults seran un “autèntic frau” i ha assegurat que els populars “revertiran” l’agenda “absurda” de Sánchez amb l’independentisme. En aquest sentit, el líder del PP s’ha compromès a tipificar els referèndums il·legals com a delicte i a garantir que la sedició tindrà penes elevades. El president dels populars ha criticat que el PSOE plantegi “despenalitzar el màxim possible” el delicte pel qual els líders independentistes van ser condemnats pel Tribunal Suprem “perquè si ho tornen a fer, ho aconsegueixin”.

Serà el primer indult de la història que no es fa per penediment sinó per amenaça de reincidència“, ha dit. Sobre el recurs que ha anunciat el PP contra els indults, Casado ha assegurat que el partit està estudiant qui pot ser considerat com a perjudicat per la mesura per aclarir si el partit podria presentar-lo.

Comentaris

  A l'aguait 01/06/2021 11:18 am
  Són irrellevants tots els que es manifesten a la plaça del Colon. Sempre han sigut irrellevants per fer alguna cosa positiva o constructiva. Només valen per posar més mala fama al país veí nostre. I va l'enèsima.
  RAMON A 01/06/2021 11:07 am
  Tot es la mateixa purria estrangera
  mala peça 01/06/2021 11:00 am
  clar, és irrellevant perquè els peperus i vox son hereus del franquisme, dreta, extrema dreta, ultradreta, tan, és... ep els fasc'stas de ciudadanos també
  Ramon 01/06/2021 10:58 am
  El detall més esperançador del tomb independentista és que va produir-se estant absolutament totes les administracions en grapes de les esquerres espanyoles. Ergo llavors no podien recórrer a la solució clàssica de fer-nos votar-los perquè, si no, vindrien els altres. Però oportunitat malbaratada. Ja tornem a ser-hi com sempre.

Nou comentari